Σε ανακοίνωση του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας, επισημαίνονται τα εξής:

«Οι εικόνες της Αθήνας, της Λάρισας και  άλλων πόλεων της χώρας σήμερα, είναι εικόνες κατεχόμενων περιοχών. Στην πόλη μας από το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας έδιωχναν από την κεντρική πλατεία τον κόσμο, έκαναν σωματικούς ελέγχους.

Χιλιάδες αστυνομικοί, αποπειράθηκαν να τηρήσουν με κάθε μέσο την αντισυνταγματική απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού  εναντίον του πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη με εντολή Μητσοτάκη.

Η εικόνα δεν έχει όμοιά της από την εποχή της χούντας. Κι ωστόσο μερικές χιλιάδες άνθρωποι, πέρασαν τα μπλόκα, αψήφησαν τον τρόμο και τις απειλές των προστίμων και διαδήλωσαν, κατέθεσαν στεφάνια. Τα μέτρα ασφαλείας που τήρησαν οι διαδηλωτές ήταν παντού υποδειγματικά.

Σε αποστάσεις, σε αραιές σειρές και με μάσκες. Φυσικά, οι αφιονισμένοι υποκινητές της αταξίας τηρώντας τις εντολές, έπεσαν απρόκλητα και άγρια πάνω στους διαδηλωτές, στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα και  ξυλοκόπησαν κάμποσους, ενώ έκαναν  εκατοντάδες προσαγωγές.

Ωστόσο το μήνυμα ενότητας και ευθύνης που εξέπεμψαν οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι μια μεγάλη κατάκτηση του λαϊκού κινήματος: η τρομοκρατία σπάει στους δρόμους και στους αγώνες.

Ο λαός θα συνεχίσει να γιορτάζει και να τιμά την εξέγερση του 1973  ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης ή απαγόρευσης. η κυβέρνηση διάλεξε μια αναμέτρηση από την οποία βγαίνει αποδυναμωμένη.

Επιχείρησε μια καθολική καταστολή που έσπασε. Ούτως ή άλλως η καταστολή υποκρύπτει αδυναμία και φόβο. Επί πλέον φάνηκε καθαρά πως ο λόγος της αναστολής των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι η υπεράσπιση της υγείας του λαού αλλά η καθήλωση του λαϊκού κινήματος ενόψει και των επερχόμενων αντεργατικών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Επιδιώκει να καταφέρει το πιο βαρύ πλήγμα στη μνήμη και στα αγωνιστικά αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα της εξέγερσης.

Τώρα θα κληθεί να πληρώσει τις συνέπειες μια άφρονης και εν πολλοίς φασιστοειδούς πολιτικής συμπεριφοράς. Και ακόμα περισσότερο θα κληθεί να απολογηθεί και να πληρώσει για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων. Οι τσαμπουκάδες δεν αρκούν για να κρύψουν τις ευθύνες της για τον πολλαπλασιασμό των νεκρών από τον covid19.

Ο Συντονισμός Δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να σβηστούν όλα τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, βάσει του αντισυνταγματικού ΦΕΚ.Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό και απέδειξε πως παραμένει ζωντανό γιατί εμπνέει τους σημερινούς αγώνες.

Συνεχίζουμε!».

Πηγή: larissanet.gr