Eυχάριστο νέο για την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα αποτελεί το γεγονός ότι η ταινία «Κ. Π. Καβάφης | Η Πόλις (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά και Αρίσταρχου Παπαδανιήλ επελέγη ως επίσημη συμμετοχή στο ZEBRA Poetry Film Festival του Βερολίνου της Γερμανίας. Μαζί της, τέσσερις ακόμη ελληνικές ταινίες θα προβληθούν σε διάφορες ενότητες του φεστιβάλ που προβάλλει ταινίες μικρού μήκους, βασισμένες στην ποίηση.

Διάρκειας 03’:25” η ταινία «Κ. Π. Καβάφης | Η Πόλις (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)» συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα Nature Poetry, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις ελληνικές συμμετοχές είναι οι, «Θάλασσά μου» – Λουκάς Τσίλας (ενότητα Ocean Poetry), «Aνα» – Γεωργία Καρθάρη (ενότητα Mental Cinema), «Kordelio Generation Camp» – Γιάννης Καραμήτρος, Zazra Khaleed (ενότητα Internal and External Conflicts) και «Argonautica» – φτιαγμένη από τους μαθητές του Διεθνούς Λυκείου Αχαρνών (ενότητα U21).

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Κ. Π. Καβάφης | Η Πόλις (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)» πραγματοποιήθηκε στο 14ο Athens Animfest τον Μάρτιο του 2019, όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού στις ελληνικές ταινίες. Σημαντικός σταθμός της ταινίας υπήρξε η επίσημη συμμετοχή της στο 24ο International Environmental Film Festival «Green Vision» τον Νοέμβριο του 2019 στην Αγία Πετρούπολη, που αποτελεί το πρώτο και παλαιότερο φεστιβάλ ταινιών με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον στη Ρωσία.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της νόσου COVID 19, εφέτος, το ZEBRA Poetry Film Festival θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά (από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου). Παράλληλα θα αξιοποιήσει την δυνατότητα videoondemand του Vimeo δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έχει πρόσβαση στις επιλεγμένες ταινίες του για ένα μήνα (τον Δεκέμβριο).

Το ZEBRA Poetry Film Festival πρωτοξεκίνησε το 2002 και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο διεθνώς  του είδους.

Πηγή: tovima.gr