Αυτές τις μέρες, διανύουμε μία πολυσυζητημένη  αλλά και αμφιλεγόμενη  εβδομάδα. Τη γνωστή σε όλους ως Black εβδομάδα ή αν το πάμε  με τον ακριβή όρο, Black Friday. Μία μέρα, που χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν ως αφορμή ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές, χωρίς ωστόσο να χάνουν κέρδος. Ίσα ίσα, κερδίζουν από την ημέρα ακόμα και αν όλα δείχνουν ότι χάνουν έσοδα από αυτό.

Αρχικά, η Black Friday, στα παλαιότερα χρόνια σήμαινε πράγματι Μαύρη Παρασκευή. Και αυτό, γιατί κατά τη διάρκεια της μέρας πωλούνταν αμέτρητοι μαύροι σκλάβοι στην Αμερική. Λόγω του ότι οι σοδειές τελείωναν και δε τους χρειάζονταν οι κτηματίες, έπρεπε να βρουν ένα τρόπο για να βγάλουν κέρδος, ή τουλάχιστον να μην χάσουν τα λεφτά που έδωσαν. Έτσι, αποφάσισαν να την καθιερώσουν ως μέρα εκπτώσεων στην πώληση μαύρων δούλων.

Με τον καιρό, ο κόσμος άρχισε να ξεχνάει το γεγονός αυτό και να συνδέει την ημέρα ως μία μέρα χαρμόσυνων εκπτώσεων. Όλοι σκεφτόμαστε τι να αγοράσουμε, αφού οι τιμές είναι χαμηλές, έτσι δεν είναι; Όχι, δεν είναι έτσι. Τα καταστήματα, μέρες ή και εβδομάδες πριν αυτή τη μέρα, αυξάνουν τις τιμές των υπηρεσιών ή των προϊόντων που πουλάνε με μικρά ποσά ώστε να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό στους καταναλωτές. Τα γραφήματα παρακολούθησης της αξίας ενός αγαθού ή υπηρεσίας, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να δούμε ότι η τιμή δεν είναι μονάχα πτωτική, αλλά υπάρχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα. Σε αυτά τα σκαμπανεβάσματα, κρύβεται ένα κέρδος που βοηθάει τους επιχειρηματίες να βγάλουν τα χρήματα που πιθανόν χάσουν από μία ακραία πτώση των τιμών.

Φυσικά, πίσω από κάθε σοβαρή επιχείρηση, κρύβεται ένα business plan. Ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που ως στόχο έχει την αύξηση του κέρδους της επιχείρησης. Διότι αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της. Είναι αφελές να σκεφτόμαστε ότι η επιχείρηση θέλει να βοηθήσει τους καταναλωτές μειώνοντας τις τιμές. Θα μπορούσε να το κάνει με φιλανθρωπικές δράσεις, κάποιο πρόγραμμα πίστης (loyalty program) και γενικά οτιδήποτε ανταμείβει τον καταναλωτή με τη μακροχρόνια χρήση των προϊόντων της.

Μη ξεχνάμε, ότι η έκπτωση 40% είναι πολύ μικρότερη από την έκπτωση 100% αν δεν αγοράζαμε κάτι αυτή τη μέρα. Και εδώ έρχεται η ερώτηση, «πώς μπορώ να κάνω τη Black Friday να δράσει υπέρ μου;»  Η απάντηση είναι απλή, αλλά συνάμα δύσκολα εφαρμόσιμη στο μέσο καταναλωτή.

Η κριτική και ώριμη σκέψη, η λογική και η οικονομική νοημοσύνη παίζουν μείζον ρόλο στην απάντηση. Ένας καταναλωτής που κάνει έρευνα και έχει αποφασίσει στην αγορά ενός προϊόντος, είναι πολύ πιο κερδισμένος από κάποιον που απλώς αγόρασε ένα φθηνό αγαθό. Γνωρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και αφού παρακολουθεί τις οικονομικές τάσεις του αγαθού και σκέφτεται αν πράγματι το χρειάζεται, προχωρά στην αγορά.

Εύχομαι καλές, και «έξυπνες» αγορές 😉 !