Οι «Ημέρες Ελληνικού Κινηματογράφου 2020», που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του νέου ελληνικού κινηματογράφου, διεξάγονται, ψηφιακά φέτος, στη Σουηδία.

Την εκδήλωση, συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σουηδία, το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τo Ίδρυμα “Ελληνική Πολιτιστική Στέγη” και το Ελληνικό Σχολείο στη Στοκχόλμη.

Οι «Ημέρες Ελληνικού Κινηματογράφου» ξεκίνησαν στις 22 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν στις 29 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου 2020.

Ωστόσο, φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ψηφιακά.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους ΄Ελληνες της Σουηδίας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών στην προβολή και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης στο εξωτερικό.

Όπως τόνισε, η συγκεκριμένη γγ είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που φέρνει τον απόδημο ελληνισμό πιο κοντά στην Ελλάδα και ταξιδεύει τη χώρα μας με όχημα τη γλώσσα και τον πολιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ert.gr