Με τεστ, ιχνηλατήσεις και μάσκες, αλλά χωρίς καραντίνα και υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα μπορέσουν, σύμφωνα με τα μέχρι τα μέχρι τώρα δεδομένα, να μεταβούν οι φίλαθλοι στην Ιαπωνία για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ κάθε 4-5 ημέρες, ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων τους θα ενθαρρύνονται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2021 δεν θα μοιάζουν με καμία διοργάνωση του παρελθόντος. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, οι φίλαθλοι, κατά την άφιξή τους στη χώρα, θα πρέπει να έχουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ και να κατεβάσουν στα κινητά τους την αντίστοιχη εφαρμογή παρακολούθησης ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά για τον αριθμό των επισκεπτών που θα δεχθεί η χώρα κατά το διάστημα των κορυφαίων αθλητικών γιορτών.

Η χρήση μάσκας και οι κοινωνικές αποστάσεις θα είναι υποχρεωτικές για όλους. Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει μπει το θέμα της ιατρικής ασφάλισης ώστε τα ιαπωνικά νοσοκομεία να αποζημιώνονται για τη νοσηλεία των επισκεπτών που θα βρεθούν θετικοί στον ιό. Οι θεατές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς.

Οι αθλητές θα είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Θα υπάρξουν συστάσεις για αποφυγή των μετακινήσεων όπως και για την εγκατάλειψη του Χωριού μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων τους.

Σε όλους τους χώρους, εκτός προπονήσεων και αγώνων, θα φοράνε μάσκες. Βέβαια, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τους επόμενους μήνες.

Πηγή: kathimerini.gr