«Αφού βίωσα το πρώτο κύμα της επιδημίας στη Γουχάν και ύστερα την απελευθέρωση, αισθάνομαι σαν να ζω μια δεύτερη ζωή», λέει η Ζάνγκ, 29 ετών, η οποία εργάζεται σε κατάστημα υφασμάτων στην πόλη, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός.

einai-san-mia-nea-zoi-i-goychan-mathainei-xana-na-giortazei0

Χωρίς μάσκες, ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους, καπνίζει και παίζει διάφορα παιχνίδια με ψεύτικα όπλα και μπαλόνια.

Η νυχτερινή ζωή στη Γουχάν έχει επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς, περίπου επτά μήνες μετά την άρση του αυστηρού lockdown και οι νέοι άνθρωποι απολαμβάνουν αυτό το συναίσθημα της «κάθαρσης».

einai-san-mia-nea-zoi-i-goychan-mathainei-xana-na-giortazei1

Σε εικόνες, οι οποίες είναι πλέον αδιανόητες για πολλές πόλεις στον κόσμο που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν μια νέα έξαρση της πανδημίας, οι νεαροί κάτοικοι της Γουχάν σπεύδουν να αποζημιωθούν για τον χαμένο χρόνο της καραντίνας.

einai-san-mia-nea-zoi-i-goychan-mathainei-xana-na-giortazei2

Η αναβίωση της οικονομίας στον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης στη Γουχάν, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, προσφέρει μια ιδέα του πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή μετά την πανδημία, κάτι που πολλοί ελπίζουν ότι θα γίνει πραγματικότητα το 2021, μετά την παγκόσμια διάθεση των εμβολίων.

einai-san-mia-nea-zoi-i-goychan-mathainei-xana-na-giortazei3

Σημειώνεται ότι η Γουχάν δεν έχει καταγράψει κανένα τοπικό κρούσμα της νόσου από τις 10 Μαΐου, μετά το πέρας ενός από τα αυστηρότερα lockdown παγκοσμίως.

Πηγή: Reuters

kathimerini.gr