Βγαλμένη απευθείας από τις προβλέψεις προηγούμενων δεκαετιών για το μέλλον είναι η φουτουριστική ιπτάμενη…Κάντιλακ που παρουσίασε η General Motors Co- ένα αυτόνομο όχημα που μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα και να μεταφέρει τον επιβάτη πετώντας πάνω από τους δρόμους.
Όπως αναφέρει το Reuters, ανώτερο στέλεχος της GM χαρακτήρισε το συγκεκριμένο concept ως «επανεφεύρεση του μέλλοντος των προσωπικών μεταφορών». Η μονοθέσια Κάντιλακ είναι στην ουσία ένα drone κάθετης αποπροσγείωσης (VTOL) που θα μπορεί να πετά από στέγη σε στέγη σε ταχύτητες μέχρι και 88 χλμ/ ώρα. Είναι πλήρως αυτόνομο και ηλεκτρικό, με κινητήρα 90kW, μπαταρία GM Ultium και ένα ελαφρύ σασί με τέσσερα ζεύγη στροφείων.
Η ιπτάμενη Κάντιλακ παρουσιάστηκε σε βίντεο στο πλαίσιο virtual παρουσίασης της διευθύνουσας συμβούλου, Μαίρυ Μπάρα, η οποία πέρυσι είχε αποκαλύψει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία διερευνούσε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως ιπτάμενα ταξί.
Τα concepts στο βίντεο στη φετινή CES παρουσιάστηκαν από τον Μάικ Σίμκο, επικεφαλής σχεδιασμού της GM, που χαρακτήρισε το εν λόγω VTOL ως το μέλλον των αστικών εναέριων μετακινήσεων.

Η εταιρεία παρουσίασε και ένα οικογενειακό ηλεκτρικό λεωφορειάκι, που, όπως αναφέρθηκε, «έρχεται σύντομα». Διαθέτει sliding πόρτες και πανοραμική γυάλινη οροφή. Οι θέσεις των επιβατών είναι τύπου lounge/ σαλονιού, ενώ είναι εξοπλισμένο και με βιομετρικούς αισθητήρες καθώς και συστήματα ελέγχου μέσω φωνής και χειρονομιών.