Σε εξέλιξη βρίσκεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Βουλή σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Παρακολουθήστε τις εργασίες στη Βουλή σε απευθείας μετάδοση

Ο πρωθυπουργός παρέθεσε τα δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση και αντιμετώπισή της από τις συναρμόδιες αρχές και εξήγγειλε μέτρα οικονομικής ενίσχυσης: Την αύξηση του προστίμου για τους παραβάτες των μέτρων από τα 300 στα 500 ευρώ, την επέκταση της κάλυψης του ενοικίου κατά 80% για πληττόμενους επαγγελματίες για ακόμα ένα μήνα, τον Φεβρουάριο και των επιδομάτων για τους ανέργους που έχουν λήξει κατά δύο μήνες.

Το εμβόλιο είναι η μόνη ελπίδα για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας την Ολομέλεια. Είπε ότι η κυβέρνηση τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών και η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα μπορούμε να συζητήσουμε για χαλάρωση των περιορισμών, σημείωσε και υπογράμμισε ότι εμβολιασμός ότι προχωρά ικανοποιητικά και ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 15.300.000 δόσεις.

Σήμερα όλη η Ευρώπη είναι κόκκινη και οι μόνες δυο χώρες, που είναι κίτρινες, και έχουν και πράσινα σημεία, είναι η Ελλάδα και η Φινλανδία, είπε.

Χθες όπως είπε η χώρα μας ήταν αυτή με τους λιγότερους θανάτους στην ΕΕ. Επίσης, βρίσκεται στην 5η καλύτερη θέση σε επίπεδο θανάτων στην Ευρώπη και στην 21η  σε αριθμό κρουσμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για επιτυχημένη αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που οφείλεται στους υγειονομικούς μας.
Μπορεί να διαφωνούμε σε επίπεδο πολιτικών προτάσεων δεν γίνεται όμως να διαφωνούμε για τα δεδομένα και την εικόνα που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας, είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά για έλλειψη συναίσθησης της δραματικής πραγματικότητας, των ευθυνών και των λαθών τους σημειώνοντας ότι 3.500 οικογένειες θρηνούν τον άνθρωπό τους.

Οι νεκροί δεν είναι στατιστική είπε ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντας σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε έχει πέσει στην παγίδα της αυτοϊκανοποίησης και της αυταρέσκειας.

Το σχέδιο σας είναι όλα χύμα και όλα στην τύχη, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας επίσης ότι πλέον η κοινωνία δεν έχει εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

ert.gr