Πολλοί την κατηγορούν, συνεχίζουν όμως να την βλέπουν.
Πολυμηχάνημα εμπορικής βιομηχανίας ή δημόσιο αγαθό;
Αφήνω την (αξιόπιστη; ΑνασταΣία
του εν πολλαίς αμαρτίαις καναλιού) ενημέρωση, την επιμόρφωση και τις … διαφημίσεις, όπως και τα ριάλιτι, τα τηλεπαιχνίδια ή τα προγράμματα μαγειρικής
και μένω στις
ελκυστικές και ερεθιστικές σειρές μυθοπλασίας
που εμένα με συντροφεύουν τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού
στα ωράρια που με βολεύουν, ή στοχευμένα στο ίντερνετ.
Σέβομαι ότι αρκετοί χαλαρώνουν και ΄΄ταλαιπωρούνται” μαζί με τους σύγχρονους μονομάχους στην αρένα του survivor, ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας (υγεία – εργασία – οικογενειακά …).
Για το κυπριακό σίριαλ των … λέξεων και των προχειροτήτων? Γυναίκες αντικείμενα πόθου, ”σφοδροί” έρωτες, δολοφονίες και ατυχήματα, αντιγραφές και επαναλήψεις, λεφτά με τη σέσουλα, σκευωρίες και πολιτικές ασυναρτησίες, ερασιτεχνισμοί, ό,τι αρπάξει ο κ… του σεναριογράφου για να συγκινήσει (και να εξουθενώσει), καλύτερα τα άρλεκιν.
Όχι όμως στην προβολή υποκουλτούρας, στον αποπροσανατολισμό και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, ή την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής για το show. Μη γινόμαστε παθητικοί και ανεκτικοί σε κάθε αθλιότητα.
Επιλέγω, turn off.
Είμαστε τηλεορασόπληκτος λαός με ανοχή στα κακαρίσματα πνιχτού γέλιου και τα αμήχανα τηλε-πειράγματα.
Υπάρχουν όμως αντίδοτα, η φύση, το διάβασμα, οι συναυλίες πέθαναν, βλέπω και τον αργό θάνατο του γραφείου.
”Τον βίον μη, τω χρόνω βραχύν όντα, πράγμασιν κακοίς μακρόν ποιείν” – Θαλής, τη ζωή σου, που είναι σύντομη, μην την κάνεις (να φαίνεται) μακριά με κακά πράγματα.
Βλέπω λοιπόν, όσο μπορώ, και το φροντίζω αυτό, ταυτόχρονα με μπάσκετ ε …
ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ
υπαρκτή σκηνοθεσία και σενάριο εποχής – θεατρικοί ηθοποιοί συμπαθείς και μισητοί ταυτόχρονα – πολλές ανατροπές
ΗΛΙΟΣ και ΕΞΑΨΗ (παρόμοια σενάρια)
ανεκπλήρωτοι έρωτες – αστυνομική πλοκή – μυστήριο – ωραία πλάνα από Καβάλα και Ναύπλιο αντίστοιχα – σύγκρουση ηρώων με την πραγματικότητα
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
η μητέρα αρχηγός – ένοχα μυστικά – θύματα και θύτες, σενάριο διασκευασμένο στα ελληνικά δεδομένα
και στο δια ταύτα (το ‘χω αυτό το χούι, από αγάπη και για τηλε-απόκριση)
Η μυθοπλασία είναι διήγηση που παρουσιάζεται σαν πραγματική.
Το μυθιστόρημα, κυρία Μαριαλένα, είναι πλαστή υπόθεση που εξιστορεί περιπέτειες, ήθη, χαρακτήρες, συναισθήματα …
Σε συνεννόηση με τον σκηνοθέτη για σεναριακές τροποποιήσεις, μην ξέρουμε το τέλος και χαθεί η έκπληξη, αφού βρεθεί ο γαλαντόμος παραγωγός, προχώρα! Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση να σε δω και να παίζεις αφού θα αποδώσεις πιστότερα τον ρόλο, η Κίτσου θα ζηλέψει και δεν θα με ψυχογραφείς μόνον εσύ. Κάπου διάβασα no risk, no story.
Και υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι νέοι συγγραφείς.
Κύριε Τσίλι, ξέρω καλά τις υποκριτικές και σκηνοθετικές σου ικανότητες, όπως καταλαβαίνω τις δυσκολίες μετακίνησης από το ΚΘΒΕ, τις πολύωρες πρόβες και τις συνεργασίες. Μην περιμένεις να σε καλέσουν ή να σου στείλουν πρόσκληση για να παίξεις κάποιον ρόλο. Ψάξε εσύ την ευκαιρία, έχοντας στο μυαλό σου ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα με την ίδια ικανότητα και προθυμία με σένα.
Και φτάνω στην αγαπημένη μου Μελίνα (όλους σας νοιάζομαι). Το υποκριτικό σου ταλέντο, η καλή άρθρωση, η εκφραστικότητα προσώπου και σώματος, η ευγένεια έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία. Θύμα των ανταγωνισμών εσύ?
Είμαι πίσω σας και θα εκτιμήσω αν γυρίσετε να με κοιτάξετε.
Η καραντίνα, θεωρώ, βοηθάει την Τέχνη, οι δεξιότητες πρέπει να αναγνωρίζονται και να χειροκροτούνται!
Μανώλης Πίπιλας