Ο Χρήστος Σανδαλάκης γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που τον έκανε να χάσει το 99% της όρασής του. Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε από το να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο tandem, το διπλό ποδήλατο, μαζί με τον Σωτήρη Μπρέτα, συναθλητή και οδηγό του.

Ο Σωτήρης ήταν μέχρι σήμερα “τα μάτια” του Χρήστου στο ίδιο ποδήλατο. Όλα αυτά όμως αλλάζουν, καθώς χάρη στις δυνατότητες του δικτύου 5G της Vodafone, ο Χρήστος κατάφερε να κάνει ποδήλατο για πρώτη φορά μόνος του. Περισσότερα στο παρακάτω video:

 

Αυτό έγινε πραγματικότητα, αξιοποιώντας την άμεση απόκριση και τη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση στη μετάδοση δεδομένων που εξασφαλίζει το Vodafone Giga Network 5G. Με ένα κινητό που είχε προσαρμοσμένο στο κράνος του ο Χρήστος μετέδιδε εικόνα σε πραγματικό χρόνο και επέτρεψε την επικοινωνία μέσω video με τον Σωτήρη.

To Vodafone Giga Network 5G φέρνει νέες δυνατότητες για όλουςΈτσι, ο Σωτήρης, που μέχρι πρότινος επέβαινε στο ίδιο ποδήλατο με τον Χρήστο, βρισκόταν μέσα σε ένα βαν σε άλλο σημείο και μπόρεσε να τον καθοδηγήσει από απόσταση, μέσω της σύνδεσης στο Vodafone Giga Network 5G, ώστε να ολοκληρώσει την πορεία του μόνος του.

“Ήταν απερίγραπτη η αίσθηση όταν έφτασα στον τερματισμό μόνος μου! Συνειδητοποίησα πως αυτό που πέρασα δεν ήταν μόνο ο τερματισμός, αλλά η αρχή ενός αύριο γεμάτο νέες δυνατότητες” δήλωσε ενθουσιασμένος ο αθλητής Χρήστος Σανδαλάκης, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Τεχνολογία που απελευθερώνει νέες δυνατότητες

Η ιστορία του Χρήστου δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις νέες δυνατότητες που απελευθερώνει η τεχνολογία 5G. Αυτό που πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε αδύνατο,  – ένας ποδηλάτης με 99% απώλεια όρασης να κατεβαίνει για πρώτη φορά το βουνό μόνος του – έγινε πραγματικότητα.

 

Το 5G  είναι μια τεχνολογία που θα μείνει στην ιστορία. Προσφέρει εξαιρετικά υψηλότερες ταχύτητες, καθώς είναι έως και 10 φορές πιο γρήγορο από το δίκτυο 4G ενώ διαθέτει σημαντικά καλύτερους χρόνους απόκρισης. Αυτό κάνει δυνατή τη μεταφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας μεταξύ άλλων σε έναν οδηγό ανθρώπου με απώλεια όρασης να του δίνει οδηγίες απομακρυσμένα, σαν να βρίσκεται δίπλα του.

vfadv3

Το Vodafone Giga Network 5G είναι το νέο υπερσύγχρονο δίκτυο που απελευθερώνει νέες δυνατότητες για όλους. Δίνει πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις μας, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και να δώσουν άλλη διάσταση στην εκπαίδευση και θέτει νέες βάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιτάχυνση της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το σπουδαίο επίτευγμα του Χρήστου Σανδαλάκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης: “Το ταξίδι του 5G ξεκίνησε και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας εφαρμογές από το αύριο, που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Οι επενδύσεις που υλοποιούμε σε δίκτυα και τεχνολογίες μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πορεία της προς το ψηφιακό αύριο. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G και η σταδιακή ψηφιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα απελευθερώνει όλο και περισσότερες δυνατότητες σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Οι άνθρωποι της Vodafone νιώθουμε βαθιά συγκινημένοι που ήδη από την αρχή αυτής της διαδρομής καταφέραμε να αποδείξουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία δίνει νέα πνοή στις δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους, ακόμη και για άτομα με αντικειμενικά εμπόδια στη ζωή τους”.

To Vodafone Giga Network 5G

Οι απίστευτα υψηλές ταχύτητες και η άμεση απόκριση που προσφέρει το Vodafone Giga Network 5G, αλλάζουν τα δεδομένα για όλους τους Έλληνες.  Με πρώτους σταθμούς σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το Vodafone Giga Network 5G λειτουργεί ήδη και μέχρι το τέλος του ερχόμενου οικονομικού έτους θα έχει επιτευχθεί πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 40%. Ταυτόχρονα μέσα από τον παράλληλο εκμοντερνισμό του δικτύου 4G και οι πελάτες 4G της Vodafone θα επωφεληθούν από βελτιωμένη εμπειρία διασύνδεσης και μεγαλύτερες ταχύτητες – έως και 50% – από την πρώτη μέρα. Επιπλέον, η Vodafone διαθέτει ήδη τις πρώτες συσκευές 5G ενώ εντός διμήνου οι διαθέσιμες συσκευές θα είναι περισσότερες από είκοσι.

Πηγή: capital.gr