Aφιέρωμα με τίτλο «Σινεμά και Φωτογραφία», θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο online.filmfestival.gr του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του MΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα που είναι το πρώτο που το Φεστιβάλ διοργανώνει μέσα στο 2021, περιλαμβάνει την προβολή τριών ντοκιμαντέρ σχετικών με την φωτογραφία τα οποία θα προβληθούν στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα θα προβληθεί το βραβευμένο με Όσκαρ «Born into brothels» (2004) των Zάνα Μπρίσκι και Ρος Κάουφμαν που ασχολείται με  τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στα πορνεία της Καλκούτας, το « Dont blinkRobert Frank» (2015) της Λόρα Ιζραελ, μια ματιά στην ταραχώδη πορεία του επαναστάτη φωτογράφου που αναφέρεται στον τίτλο και η «Ιστορία ενός βλέμματος» (2019) της Mαριάν Οτερό. Το τελευταίο είναι ένας φόρος τμής προς τον φωτογράφο Ζιλ Καρόν, συνιδρυτή του μεγάλου πρακτορείου Gamma, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 30 ετών, έχοντας διανύσει μία εντυπωσιακή φωτογραφική διαδρομή μόλις έξι χρόνων.

Να σημειωθεί ότι οι προβολές θα πλαισιωθούν από διαδικτυακή συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν οι Μαρία Κοκορότσκου (Αναπληρώτρια Διευθύντρια MOMus-ΜΦΘ), Γιώργος Κατσάγγελος (Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Πρόεδρος Εφορείας MOMus-ΜΦΘ), Πάρις Πετρίδης (καλλιτέχνης). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 19:00 στο κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο YouTube (youtube.com/user/filmfestivalgr)

Οι τρεις ταινίες του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμες από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 10:00 έως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 23.59

Τιμή εισιτηρίου: 3€ / ταινία

Πηγή: tovima.gr