Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει στις 13:30, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στο επίκεντρο η μετάλλαξη από τη Βρετανία που προβληματίζει, αλλά και άλλες μεταλλάξεις. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα 26 κρούσματα, τα 24 εισαγόμενα και 2 «ορφανά, που δεν έχουν έρθει σε επαφή με άλλο κρούσμα, το ένα στην Κρήτη και το άλλο στην Αττική.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία αρμόδια για τις επιδημίες κάλεσε την Πέμπτη τα μέλη της να είναι σε ετοιμότητα για να λάβουν αυστηρότερα μέτρα «εντός των προσεχών εβδομάδων» με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, αυξάνοντας το επίπεδο επαγρύπνησής της.

ert.gr