Αυτή δεν είναι η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ! Οι Reds έπειτα από 69 ματς αήττητοι είδαν τη Μπέρνλι να τους κάνει άνω - κάτω, να κερδίζει 1-0 και τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει (στο -6 από την κορυφή).

Οι «Κλάρετς» νίκησαν για πρώτη φορά στο Ανφιλντ έπειτα τον Σεπτέμβριο του 1974, ενώ ο Κλοπ καλείται να βρει αντίδοτο στη δυστοκία.

Αλλωστε, η Λίβερπουλ συμπλήρωσε πέντε ώρες χωρίς γκολ στην Premier League. Παράλληλα, η ομάδα του Νταιτς έφτασε τους 19 βαθμούς και πήρε ανάσα!

Μοιραίος ο Οριγκί για τη Λίβερπουλ!
Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά, πίεσε και προσπάθησε να πετύχει το γρήγορο γκολ για να διώξει το άγχος. Μάλιστα, στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη φάση, αλλά ο Μανέ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Καλό παιχνίδι, με ρυθμό και τη Μπέρνλι να απαντά στο 13′, αλλά ο Φαμπίνιο έσωσε στο σουτ του Μπαρνς. Οι Reds είχαν τον έλεγχο και στο 21′ έχασαν καλή ευκαιρία, αλλά το ωραίο σουτ του Σακίρι πέρασε μόλις άουτ.

Η Λίβερπουλ, έχει ταχύτητα, διάθεση, αλλά όχι και τον τρόπο να φανεί απειλητική. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν εξαιρετικά και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να κάνουν τη διαφορά.

H Λίβερπουλ προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να βρει δίχτυα, αλλά ο Πόουπ σε δυο περιπτώσεις νίκησε τον Οριγκί.

Η πίεση έγινε ασφυκτική στα τελευταία λεπτά και στο 43′ η ομάδα του Κλοπ έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Οριγκί βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πόουπ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Αήττητο… τέλος!
Ο Κλοπ πέρασε Φιρμίνο, Σαλάχ στο ματς, η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και στο 60ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία! Σούπερ ενέργεια του Βαϊνάλντουμ, πάσαρε ιδανικά στον Σαλάχ, ο οποίος νικήθηκε από τον Πόουπ.

Η Μπέρνλι αμυνόταν εξαιρετικά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν ιδέες και παρά την κατοχή δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα.

Στο 82′ ο Αλισον ανέτρεψε τον Μπαρνς, ο επιθετικός της φιλοξενούμενης δεν αστόχησε, έφτασε τα 100 γκολ στην καριέρα του και διαμόρφωσε το 1-0.

Πηγή:gazzetta.gr