Σοβαρά και ευτράπελα. Του Βαγγέλη Μπάκα

 

Τα είπαν όλα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Κι όσο για το θέμα των βιασμών και της σεξουαλικής κακοποίησης να τι είπαν!

«Περί λύχνον αφάς πάσα γυμνή… Λαϊς!».

Και για όσους το θέλουν σε ρίμα να το:

«Περί λύχνον αφάς, θες δε θες θα τον φας!».

Μαζί με τον ασκό του Αιόλου, τελευταία, άνοιξαν και τα στόματα του διαβόλου! Ας με συγχωρήσει ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης για την κακοποίηση του στίχου του:

 

«Ανοίγω το στόμα μου κι αναγαλλιάζει το πέλαγος».

«Ανοίγουν τα στόματα κι ανατριχιάζουν τα σώματa».

 

Καμιά σχέση η ανατριχίλα αυτή με εκείνη, κατά το βιασμό, από τους βιτσιόζους. Τότε, μετά την πράξη, πέφτανε αποκαμωμένοι για ύπνο. Τώρα, δεν τους κολλάει ύπνος ούτε με Αμμοξύλ! Αίμα κι άμμος!…  Να μην τους χρειάζεται κι ένα αμμοξύλο!

Δεν ξανασυνέβη ποτέ στην χώρα μας να ασχοληθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο πολύ με ένα πρόσωπο. Ξεπέρασαν την κατάληψη του Kαπιτωλίου από τον Τραμπ! Τα ουρλιαχτά του γκρίζου λύκου Ερντογάν! Της Τζούλιας τα καμώματα! Του Έντριου τα τσιλιμπουρδίσματα. Και οσωνούπω θα πλησιάσουν και την παρουσία του Αδωνη Γεωργιάδη στα κανάλια!

Φυσικά, και με μια άκρως βασική διαφορά. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, η Κυρία Σοφία Μπεκατώρου, η ολυμπιονίκης μας, με την παρουσία της αυτή πήρε κι ένα χρυσό κοινωνικό μετάλλιο! Το θάρρος της γνώμης της, να αποκαλύψει το δράστη της σεξουαλικής κακοποίησής της, έστω και μετά από τόσα χρόνια, θα γίνει φάρος για όλες τις επόμενες γενιές. Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα μετάλλια, αλλά το χρυσό, για το ίδιο σεξουαλικό άθλημα, θα το κατέχει η Κυρία Σοφία. Πρόκειται για αξεπέραστο ρεκόρ! Έχει κάνει άλμα εις ύψος πάνω από τρία μέτρα!

Καημένε Αδαμόπουλε τι σού ‘μελλε να πάθεις! Ήθελες αθλητικό!… Ήθελες Μπέκα!… Μπέκα τώρα στη φυλακή, έστω και νοερά, αφού το αδίκημα έχει πλέον παραγραφεί.

Ακόμα και τις ληστείες ξεπέρασαν οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Ανοίγουν κάθε μέρα τα στόματα! Σαν να ήταν το στόμα της Μπεκατώρου στοματικό πασπαρτού!… Κάποιες φυσικά έχουν άλλο πρόβλημα. Δεν θυμούνται τον αριθμό των σεξουαλικών παρενοχλήσεων… Πιστεύω σύντομα να συμβεί και το αντίθετο. Την σεξουαλική αυτή παρενόχληση να την έχουν υποστεί και κάποιοι άνδρες! Ισότητα δεν έχουμε! Τρέμε, Τρομάρα σου, Τρομερέ Τρύφωνα. Πού είσαι Τρέμη να τον παρηγορήσεις!

Αναλογίστηκε κανείς τι περνάνε οι κοπέλες οι οποίες έρχονται στην Ελλάδα από το βορά για να εργαστούν ή να γίνουν σταρ! Πόσες μέρες είναι κλειδωμένες σε ένα κελί! Χωρίς τροφή. Χωρίς νερό. Και να τις επισκέπτονται κάποιοι βιτσιόζοι υπάνθρωποι για να τις βιάσουν!…

Κι όλα αυτά μέχρι να αποδεχθούν τελικά το προσοδοφόρο, για τους σωματέμπορους, επάγγελμα της πόρνης. Κι όταν συμμορφωθούν εις τας υποδείξεις των νταβατζήδων, θα εργάζονται πλέον σε σπίτια με ανοιχτές πόρτες κι αναμμένο το φως ντάλα μεσημέρι!

Διάβασα κάπου πως στους εκατό χιλιάδες σωματέμπορους, νταβατζήδες κλπ, τιμωρείτε μόνο ένας. Κι εμείς καλούμε σήμερα να μιλήσουν οι κακοποιημένες και με κάθε τρόπο γυναίκες! Το έγκλημα χωρίς τιμωρία συνεχίζεται. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Ο χώρος της σεξουαλικής εκμετάλλευσης βαράει κόκκινο! Άλικο! Πολύ σαπίλα!…

Πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι νόμοι. Τα εγκλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με βιασμούς, κλπ, να μην παραγράφονται ούτε μετά το θάνατο των δραστών. Οπότε, θα τρέμουν ακόμα κι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν στη μετενσάρκωση. Θα τους ακολουθεί το ποινικό μητρώο στον αιώνα τον άπαντα.

Υ.Γ. Εύγε Σοφία μου! Εμπρός στο δρόμο που χάραξες. Μέχρι να γίνουν τα σοκάκια φωταγωγημένες λεωφόροι. Και οι λυχνίες της Λαϊδας πολύφωτα χιλιάδων βάτ!