Συνέντευξη με τον Γιώργου Τριανταφύλλου

Σήμερα, έχω την χαρά να υποδέχομαι ένα πολύ ξεχωριστό άνθρωπο που λέγεται Γιώργος Τριανταφύλλου και μαζί του θα συζητήσουμε ,για την ποιητική του συλλογή με τίτλο: Άγγιξε με! που το έγραψε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Αλλά ας μην λέμε πολλά λόγια, πάμε να τον γνωρίσουμε περισσότερο και να μιλήσουμε μαζί του.

Γ.Λ: Καλημέρα Γιώργο μου, καλώς ήρθες, χαίρομαι που δέχτηκες να κάνουμε αυτή την συνέντευξη έστω και διαδικτυακά

Γ.Τ: Καλημέρα Γεωργία μου και εγώ χαίρομαι πού είμαι εδώ σήμερα μαζί σου και που κάνουμε ,αυτή την συνέντευξη σήμερα

Γ.Λ: Λοιπόν Γιώργο μου, είσαι έτοιμος ,να ξεκινήσουμε;

Γ.Τ: Ναι, φυσικά!

Γ.Λ: Πες μας λίγα λόγια για σένα, για τις σπουδές, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της τέχνης

Γ.Τ: Γενικά από μικρό παιδί με γοήτευε ιδιαίτερα ότι είχε να κάνει με τις τέχνες ,θυμάμαι όταν ήμουν ακόμα παιδί έπαιζα με την ξαδέρφη μου θέατρο δηλαδή υποδυόμασταν ρόλους και μετά αυτό εξελίχθηκε σε κάτι που με έκανε να το αγαπάω ακόμα περισσότερο, Γιατί πέρα από το σανίδι σκέψου ,ότι και καθημερινά στην ζωή μας παίζουμε ρόλους ,δηλαδή τι εννοώ αλλιώς θα είναι μια γυναικά στην δουλειά, αλλιώς θα είναι με φίλους και αλλιώς με τον σύντροφός της, συνεχώς αλλάζει ρόλους όπως ακριβώς και ένας ηθοποιός.

Γ.Λ: Πιστεύεις ότι ο καθένας μπορεί να γίνει καλλιτέχνης; και ποια πιστεύεις πως πρέπει να είναι τα στοιχεία του;

Γ.Τ: Φυσικά ,θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να γίνει καλλιτέχνης, αρκεί να αγαπάει αυτό που κάνει και κυρίως να το σέβεται αλλά και να προσπαθεί να το εξελίξει και να το αναπτύξει με όσο το πιο δυνατόν καλύτερο τρόπο γίνεται και να μην το κάνει μόνο και μόνο για δική του αναγνώριση αλλά γιατί θέλει να βγάλει κάτι από μέσα του ,ένα συναίσθημα ,μια χαρά, κάτι που τον έκανε και ένιωσε έντονα, αυτό άλλωστε είναι και η πραγματική έννοια του καλλιτεχνική.

Γ.Λ: Ασχολείσαι με κάτι αυτό το διάστημα ,έχεις κάποια ομάδα σχετικά με το θέατρο;

Γ.Τ: Ναι έχω μια θεατρική ομάδα, που ασχολούμαστε με το κομμάτι  της δραματοθεραπειάς, που ουσιαστικά, το άτομο αναβιώνει κάποιες στιγμές που είχε που μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστες ,μέσα από αυτή τις ξαναβιώνει και είναι ικανός να τις διαχειριστεί καλύτερα από πριν, να γίνει πιο ανοιχτός σε αρκετά πράγματα .

Και θα ήταν ωραίο αν υπήρχαν περισσότερα μαθήματα σχετικά με την τέχνη στο σχολείο ,νομίζω πως θα ήταν πολύ βοηθητικό και για τα παιδιά αλλά και για να καταλάβουν, καλύτερα κάποια πράγματα.

Γ.Λ: Πολύ ωραία, πρόσφατα έβγαλες και μια ποιητική συλλογή με τίτλο:΄Άγγιξε με’ πως αποφάσισες να βγάλεις αυτήν την συλλογή τι σημαίνει για σένα;

Γ.Τ: Θεωρώ πως το Άγγιξε με σημαίνει πολλά ,σε μια κοινωνία που έχει χαθεί η ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους και που υπάρχει πολύ αποξένωση μεταξύ τους αλλά και ρατσισμός σε αρκετά πράγματα μεταξύ των ανθρώπων, μεσώ των ποιημάτων θέλω να αγγίξω λίγο πιο πολύ τις καρδιές των ανθρώπων

Να τους ευαισθητοποιήσω ,ώστε να νιώσουν και να δουν αν θες από μια διαφορετική οπτική τα πράγματα και πέρα από την ποιητική συλλογή, μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μια ταινία μικρού μήκους με τον ίδιο τίτλο, όπου συμμετέχει μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και εκεί θα μπορέσουν να καταλάβουν καλύτερα τον τίτλο Άγγιξε με.

Πώς ήταν να συνεργάζεσαι με καλλιτέχνες όπως είναι ο Ντίνος Καρύδης και η Άννα Φόνσου;

Γ.Τ: Είναι και οι δυο εξαιρετικοί ηθοποιοί και αρκετά απλοί άνθρωποι, Ο Ντίνος Καρύδης έχει εξαιρετική  αίσθηση του χιούμορ και η Άννα Φόνσου είναι αρκετά γλυκός και δοτικός άνθρωπος, είναι επίσης φοβερό το γεγονός πως ,πριν τους εξηγήσω τι έχω στο μυαλό μου ,αυτοί το είχαν ήδη καταλάβει και το έβγαζαν στην σκηνή, ήταν φοβερή η χημεία τους αλλά και η ενέργεια τους ,ήταν πολύ συγχρονισμένοι με την εποχή τους, ήταν σαν να βλέπω δυο έφηβους.

 

Γ.Λ: Αν έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα στο θέατρο, τηλεόραση ,κινηματογράφος τι θα διάλεγες;

Και τα τρία αντικείμενα είναι πολύ ενδιαφέροντα και διαφορετικά το καθένα ,στο είδος του, στην τηλεόραση δεν έχεις κοινό αλλά σκηνοθέτες και τεχνικούς ,στο θέατρο πάλι είναι τελείως διαφορετικά γιατί κατά την διάρκεια της παράστασης δεν επεμβαίνει ο σκηνοθέτης ,έχεις κοινό που κάθε φορά είναι διαφορετικό οπότε παίζεις συνεχώς για νέα άτομα ,οπότε κάθε φορά έχεις και άλλες αντιδράσεις

Γ.Λ:Η ζωή πιστεύεις ότι  είναι άσπρη η μαύρη;

Γ.Τ:Η ζωή έχει αρκετά χρώματα, ούτε μαύρο ούτε άσπρο αλλά ούτε γκρι ,θα την έλεγα πολύχρωμη σαν ένα καρδιογράφημά που έχει τα πάνω και τα  κάτω του άλλα πάντα προσπαθεί να βρει την ισορροπία αν και υπάρχουν μερικοί ισορροπιστές που τα καταφέρνουν αλλά νομίζω πρέπει να έχει και τα καλά και τα κακά μέσα της .

Γ.Λ: Πες μου τρεις ηθοποιούς και τρεις σκηνοθέτες που θαυμάζεις;

Γ.Τ.:Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο τρεις ηθοποιούς και μόνο τρεις σκηνοθέτες διότι είναι πάρα πολλοί που καταθέτουν την ψυχή τους . Ωστόσο για να το μοιράσω λίγο θα σου πω τρεις Έλληνες ηθοποιούς που θαυμάζω και το υποκριτικό τους ταλέντο αλλά και την εν γένει στάση ζωής τους και τρεις ξένους σκηνοθέτες. Μάνος Κατράκης, Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Αντώνης Αντωνίου. Και από σκηνοθέτες :Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και από πιο σύγχρονους ο Ζαν-Πιερ Ζενέ. Επίσης θέλω να σας πω ότι στον κινηματογράφο λατρεύω και το Ιταλικό νεορεαλισμό.

Γ.Λ: Πώς φαντάζεσαι μελλοντικά τον εαυτό σου;

Γ.Τ: Μελλοντικά θα ήθελα να συνεχίσω να πιστεύω στον ανθρωπισμό, την ισότητα, την ελευθερία και να ελπίζω ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος για όλους…. Με άλλα λόγια θα ήθελα να παραμείνω λίγο ανόητος.

Γ.Λ: Γιώργο σε ευχαριστώ θερμά ,που δέχθηκες να κάνουμε αυτή την συνέντευξη, ήταν πραγματικά μεγάλη χαρά ,σου εύχομαι να έχεις και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες

Παρακάτω σας παραθέτω υλικό από την δουλειά του Γιώργου Τριανταφύλλου:

Η ποιητική του συλλογή με τίτλο: ‘Αγγιξέ με από τις εκδόσεις Ανεμος εκδοτική θα το βρείτε εδώ

Από κάτω ακριβώς θα δείτε βίντεο απο την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ‘Αγγιξε με :

 

Από κάτω το τραγούδι της ομώνυμης ταινίας ‘Αγγιξε με:

 

Η ταινία μικρού μήκους ‘Αγγιξε με’:

 

Και κλείνω αυτή τη συνέντευξη με ένα αγαπημένο τραγούδι του Γιώργου :

 

Από την Γεωργία Λευκοφρύδη για PolisPost.com