Οι δραστηριότητες δεν σταματούν μόνο στις στατικές δράσεις και στα φύλλα εργασίας! Τα παιδιά χρειάζονται παιχνίδια για αποσυμπίεση στο σπίτι ή στο σχολείο γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε διαφορετικά παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν από νήπια μέχρι παιδιά τρίτης δημοτικού! Τα παιδιά δεν αγαπούν μόνο τα παιχνίδια ανταγωνισμού που χωρίζονται σε ομάδες και έχουν ένα στόχο, αλλά αγαπούν και τα παιχνίδια έκφρασης και θεατρικότητας στα οποία ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους και ανακαλύπτουν την φαντασία τους!

Στο σώμα μου σχοινιά!

Στο συγκεκριμένο θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά πρέπει να κινηθούν σαν μαριονέτες. Εμείς επιλέγουμε που θα μπει το σκοινί. Π.χ. τα παιδιά έχουν σχοινί κρεμασμένο από τη μύτη, άρα οι κινήσεις τους ξεκινάνε από την μύτη. Στη συνέχεια λέμε πως έχουν ένα σκοινί στο χέρι, όλες οι κινήσεις μας έχουν άξονα το χέρι μας. Το παιχνίδι αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε κάθε μέρος του σώματος μας.

 Θεατρικό παιχνίδι συντονισμού.

Σε αυτό το παιχνίδι τα παιδιά γίνονται ζευγάρια. Ο εμψυχωτής τους ζητά να εκτελέσουν κινήσεις π.χ. να ξαπλώσουν και να σηκωθούν με απόλυτο συντονισμένες κινήσεις σαν να σηκώνεται ένας άνθρωπος μπροστά από έναν καθρέφτη.

Ιστορία με μια λέξη.

Σε αυτό το παιχνίδι προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ιστορία όλοι μαζί λέγοντας μόνο μια λέξη! Ξεκινάει ο πρώτος στο παιχνίδι και λέει “Μια”, ο δεύτερος “φορά”, ο τρίτος “και” κ.ο.κ. Αν είστε δυο ή τρεις μονάχα προσπαθήστε να ξεκινήσετε μια ιστορία και θα δείτε πως είναι πολύ δύσκολο αλλά και τρομερά αστείο.

Ιστορία με αργή ή γρήγορη κίνηση.

Φτιάξτε μια ιστορία με βοήθεια τις κάρτες μας και αφού την τελειώσετε παίξτε αυτή την ιστορία πολύ αργά ή πολύ γρήγορα. Κάντε εναλλαγές στο τέμπο αν θέλετε και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

ΠΗΓΗ: https://oneirovates.com