Όλοι οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες ενώ εντοπίζονται πολλές μικρές “πυρκαγιές” του ιού σε όλη τη χώρα. Ανοδική τάση παρουσιάζουν 56 από τις 76 περιφέρειες της χώρας.

Τα ενεργά κρούσματα ξεπέρασαν τις 12.000 σε όλη τη χώρα, με την Αττική να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται Πειραιάς και δυτικός τομέας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.790 κρούσματα, 371 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 29 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους. 

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ήδη οριακή.

Ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας – Κριτική της αντιπολίτευσης

Ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και δριμεία είναι η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

“Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας, στο να στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά τους πολίτες. Ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει τα θεμέλια μιας νέας, ακόμη πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης”, αναφέρει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Εδώ και ένα χρόνο αποδεικνύεται πως η πραγματική και σοβαρή διασπορά γίνεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, χώροι, οι οποίοι με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους”, τονίζει το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

“Στο μόνο μάθημα που παίρνει «άριστα» η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο είναι στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας χωρίς ουσία” επισημαίνει ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς.

“Η κυβέρνηση να τσακιστεί να κάνει αυτά που πρέπει, ή να τσακιστεί να φύγει από το πηδάλιο της χώρας”, τονίζει το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

ertnews.gr