Σχόλια και συμβουλές της Kaspersky για μεμονωμένους χρήστες και επιχειρήσεις

 

Ο Alexander MoiseevChief Business Officer στην Kaspersky, σχολιάζει:  «Η προστασία δεδομένων παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα τόσο για άτομα όσο και για επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο ανησυχητικό ζήτημα ασφάλειας για περισσότερους από τους μισούς οργανισμούς παγκοσμίως (59%), σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky. Πέρυσι, μία στις δύο (46%) επιχειρήσεις αντιμετώπισε παραβιάσεις δεδομένων ως αποτέλεσμα διαφορετικών περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

 

Για τους χρήστες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Παρόλο που μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι να εκθέτουμε διαφορετικές πληροφορίες για τον εαυτό μας στο Διαδίκτυο, πρέπει να ελέγξουμε τι πραγματικά θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε και τι όχι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μας εάν βρεθούν σε λάθος χέρια – για phishing, κοινωνική μηχανική ή παραβίαση λογαριασμών. Και, εάν συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι και να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένη προστασία στις συσκευές σας».

Ο Dmitry Galovsecurity expert στην Kaspersky, αναφέρει: «Δεν θα ήταν έκπληξη αν οι εισβολείς χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που απέσπασαν από την παραβίαση σε στοχευμένες επιθέσεις phishing, όπου οι εισβολείς στέλνουν κακόβουλα μηνύματα email που φαίνεται να προέρχονται από έναν αξιόπιστο αποστολέα, για παράδειγμα, από τη διεύθυνση email του φίλου σας στο Facebook. Οι εισβολείς θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να παραστήσουν το άτομο του οποίου τα δεδομένα παραβιάστηκαν. Προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς από απατεώνες που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν αυτά τα δεδομένα, λάβετε επιπλέον προφύλαξη όταν λαμβάνετε email που φαίνονται παράξενα – ακόμη και αν φαίνεται να προέρχονται από κάποιον που εμπιστεύεστε. Ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα σε email και πάντα ελέγχετε για παράξενα γραμματικά / ορθογραφικά λάθη (ένα σημάδι ότι το email δεν προέρχεται από το άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι). Για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε τους τύπους πληροφοριών που μοιράζεστε σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το δωρεάν εργαλείο Έλεγχος Aπορρήτου της Kaspersky μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών σας ώστε να διαθέτουν το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας».

Σχετικά με την Kaspersky

 

Η Kaspersky είναι μια παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας με έτος ίδρυσης το 1997. Η βαθιά πληροφόρηση απειλών και η τεχνογνωσία στον τομέα της ασφάλειας της Kaspersky μετατρέπονται συνεχώς σε λύσεις και υπηρεσίες ασφάλειας για την προστασία επιχειρήσεων, κρίσιμων υποδομών, κυβερνήσεων και καταναλωτών σε όλον τον κόσμο. Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ασφάλειας της εταιρείας περιλαμβάνει την προστασία τερματικών σημείων και μια σειρά εξειδικευμένων λύσεων και υπηρεσιών ασφάλειας για την καταπολέμηση εξελιγμένων και εξελισσόμενων ψηφιακών απειλών. Περισσότεροι από 400 εκατομμύρια χρήστες προστατεύονται από τις τεχνολογίες της Kaspersky και βοηθάμε 240.000 εταιρικούς πελάτες να προστατεύουν ό,τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς. Μάθετε περισσότερα στο www.kaspersky.com.

Kaspersky Contact

Αργυρώ Κωνσταντινίδη
PITCH A.E.

Public Relations & Strategic Communications

t: 216 8001595

e: akonstantinidi@pitchpr.gr