Φωτ. Larissanet.gr

Δύο εβδομάδες περίπου μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ένα από τα κομμάτια της που ακόμα συζητιέται έντονα είναι αυτό των ιππέων καθώς εντυπωσίασαν. Τόσο πολύ μάλιστα που σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αποφάσισε να επαναφέρει την ένδοξη Ίλη Ιππικού, που είχε διαλυθεί το 1982.

Κάποιοι συνέδεσαν αυτήν την εξέλιξη με το γεγονός πως ο Στρατηγός είχε ως τελευταία του στάση την Λάρισα πριν βρεθεί στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στην 1η Στρατιά μάλιστα εκεί όπου εδρεύει το Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και ίσως να μην έχουν άδικο αφού το Μουσείο θεωρείται μοναδικό για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα και η ιστορία των εκθεμάτων του ξεκινάει το 1883.

Μα στη Λάρισα δεν είναι το Μουσείο αλλά ολόκληρη η φιλοσοφία της γύρω από τα σπουδαία αυτά ζώα. Είναι στο σήμα της, είναι στην κουλτούρα της από την αρχαιότητα ως και σήμερα.

Με αφορμή τα παραπάνω το Larissanet.gr έβγαλε από το αρχείο στιγμές προ κορονοϊού τότε που οι ιππικοί όμιλοι μα και απλοί λάτρεις των αλόγων εντυπωσίαζαν με τις ικανότητές τους και την αγάπη τους για τη φροντίδα των αλόγων.

Μέχρι να ετοιμαστεί το ιππικό του στρατού ας απολαύσουμε τους ιππείς της Λάρισας…

Πηγή: larissanet.gr