Ακόμη ένα βήμα για την(τυπική κακά τα ψέμματα) επικύρωση της παραμονής της έκανε η Λαμία, παρά τη «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε στην ΑΕΛ. Η οποία «έπιασε» τον Παναιτωλικό στην τελευταία θέση και «άντεξε» σε ένα κομβικό παιχνίδι, καθώς ο Ναγκί και τα δοκάρια του ήταν οι βασικοί παράγοντες που δεν είχε σκορ το ματς.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο στα στόπερ, τον Σκόνδρα δεξιό μπακ χαφ, τον Ανχελ Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Μπιάρνασον στον άξονα και τους Ντέλετιτς, Καραμάνο επιθετικό δίδυμο.

Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε τον Νάγκι στο τέρμα, τους Μπέρτο, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κολομπίνο, Στίφλερ στα «6αρο-8άρια», τους Ακούνια, Νικολιά στα άκρα και τον Μουκάντζο ένα κλικ πίσω από τον φορ Ντουρμισάι.

Η ΑΕΛ ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Σέντρα στο ματς και οι «βυσσινί» μπήκαν καλύτερα. Πρέσαραν ψηλά, έπαιρναν τις δεύτερες μπάλες και κυρίως από τα δεξιά, έφερναν το παιχνίδι στα καρέ των γηπεδούχων. Ο Μπέρτος, κατά πρώτο λόγο, «γέμισε» αρκετές φορές όμως τα 3 στόπερ της Λαμίας δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φανούν από αέρος απειλητικοί. Ομως η Λάρισα «φλέρταρε» με το γκολ, όταν ο Στίφλερ στο 12′ πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΛΑΜΙΑ ΠΑΤΗΣΕ… ΓΚΑΖΙ

Υπό αυτές τις συνθήκες 21′ ο Μιχάλης Γρηγορίου κλήθηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή καθώς χτύπησε ο Μπιάρνασον, όμως δεν έβαλε παίκτη άξονα αλλά μεσοεπιθετικό και πιο συγκεκριμένα τον Ρόμανιτς. Παράλληλα διαφοροποίησε ένα κλικ τον σχηματισμό του, καθώς ο νεαρός και ο Ντέλετιτς πήγαν ένα κλικ πίσω από τον Καραμάνο και το 3-5-2 έγινε 5-4-1. Αυτόματα διαφοροποιήθηκε εντελώς η εικόνα της αναμέτρησης.

Ο ΝΑΓΚΙ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΕ ΜΑΡΤΙΝΕΘ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ
Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα η Λαμία όχι μόνο πήρε τα «ηνία», αλλά δημιούργησε 4 «καθαρές» φάσεις, με κύριο πρωταγωνιστή τον Ντέλετιτς που εκείνος και ο συμπατριώτης του κινούνταν στον χώρο, όμως… λογάριαζε χωρίς τον Νάγκι και τα δοκάρια του. Ο 28χρονος «σέρβιρε» στο 28′ στον Μαρτίνεθ που σούταρε με τη μία στην κίνηση, αλλά ο πορτιέρε των «βυσσινί» απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο Τσόσιτς έβαλε σωτήρια την κόντρα σε Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, ενώ στο 31′ ο Ντέλετιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι.

ΝΕΟ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΟ
Κάπου εκεί στο παιχνίδι «κυριάρχησαν» τα φάουλ και η δύναμη, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να φτάνουν στην περιοχή της ΑΕΛ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βρέθηκαν δις μια ανάσα από το 1-0.

Πρώτα με τον Ντέλετιτς που από θέση φορ μετά από μεταβίβαση του Ρόμανιτς «εκτέλεσε», όμως ο Νάγκι έπεσε στην πορεία της μπάλας, τη βρήκε και μαζί με το δοκάρι την έστειλαν κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Σέρβος έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Καραμάνο, ο οποίος όμως αστόχησε εξ’ επαφής και απώλεσε (ακόμη) μία μοναδική ευκαιρία.

ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΊ»
Με τη σέντρα στο δεύτερο μισό ο Φέστα θέλησε να αλλάξει, και εύλογα, πολλά στην ομάδα του. Με την είσοδο του Ζίζιτς πέρασε 3ο στόπερ, ενώ στον Μπεν Χατίρα έδωσε ρόλο «κουμανταδόρου».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΛ να «σφίξει» ανασταλτικά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε σετ παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή, αλλά δεν απειλούσαν πλέον όπως στο πρώτο ημίχρονο και μόνο με κάποια σουτ έβαζαν «δύσκολα» στον Νάγκι.

Ο ΤΣΟΣΙΤΣ ΠΗΓΕ ΝΑ «ΚΛΕΨΕΙ» ΤΟ ΜΑΤΣ
Ετσι κυλούσε το παιχνίδι, παρότι οι μεν φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Πινακά θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, ενώ και οι γηπεδούχοι παρέμεναν ψηλά και ήθελαν να δημιουργήσουν.

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς στο 79′ ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τη Λαμία, ενώ η ΑΕΛ θέλησε στο φινάλε να «κλέψει» το ματς, όταν σε στατική μπάλα ο Τσόσιτς πήρε την κεφαλιά, όμως ο Επασί αντέδρασε σωστά.

MVP: Ο Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε στο πρώτο ημίχρονο άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενουμένων. Είδε 2 δοκάρια και έφτιαξε τις μεγάλες ευκαιρίες των Ανχελ Μαρτίνεθ και ο Καραμάνου, που όμως δεν κατέληξαν γκολ.

Στο ύψος του: Ο Ναγκί. Ο Ούγγρος γκολκίπερ στο διάστημα 20′-45′ ήταν σα να έπαιζε… μόνος του κόντρα στους γηπεδούχους. Οι επεμβάσεις του στις προσπάθειες των Ανχελ Μαρτίνεθ και Ντέλετιτς σε αυτό το διάστημα, ήταν κομβικότατες.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μουκάντζο. Επαιξε πίσω από τον Ντουρμισάι στο πρώτο ημίχρονο και «χάθηκε»

Η «γκάφα»: Την έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα 20′-45′ ως συνολική εικόνα. «Πούλαγαν» εύκολα την μπάλα και οι γηπεδούχοι τους είχαν «μέσα» στα καρέ τους.

Το «στραγάλι»: «Εχασε» κάποιες φάσεις ο Διαμαντόπουλος, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε το γκολ του Ντέλετιτς στο δεύτερο μισό κάτι που επιβεβαιώθηκε από το VAR, ενώ και οι «δύο» (ρέφερι, VAR) είπαν «παίζετε» σε χέρι του Γιακιμόφσκι μέσα στην περιοχή.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Λαμία, ενώ το δεύτερο ήταν ισορροπημένο και δεν είχε ρυθμό. Οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη, είχαν δοκάρια και κλασικές ευκαιρίες (15-5 οι τελικές), όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τσανδάρης, Μπιάρνασον (21′ Ρόμανιτς), Ντέλετιτς (88′ Βασιλακάκης), Καραμάνος.

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (88′ Καρανίκας), Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόβσκι, Στίφλερ (72′ Πινακάς), Κολομπίνο, Μουκαντζό (46′ Ζίζιτς), Νικολιάς (46′ Μπεν Χατίρα), Ακούνια, Ντουρμισάι.

Πηγή:gazzetta.gr