Μετά το πράσινο φως από την Κομισιόν της F1, αυτό το format θα δοκιμαστεί σε δύο ευρωπαϊκούς αγώνες κι έναν εκτός Ευρώπης – το ποιοι θα είναι αυτοί θα καθοριστεί προσεχώς. Πρόκειται για μία ιδέα που ανακατεύει την τράπουλα και στόχο έχει να αυξήσει το θέαμα και τις συγκινήσεις για το κοινό.

Η… αγωνιστική μορφή των κατατακτήριων δοκιμών θα αλλάξει όλη τη δομή του αγωνιστικού τριημέρου, θα δώσει επιπλέον ενδιαφέρον στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής αλλά θα χαρίζει και επιπλέον βαθμούς, πράγμα ενδεχομένως καθοριστικό σε ότι αφορά στο κυνήγι του τίτλου. Και φυσικά, η κατάταξη του αγώνα σπριντ, θα ορίζει τη σειρά εκκίνησης του κανονικού αγώνα!

Ο Πρόεδρος και CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία να χαρίσουμε στο κοινό ένα τόσο συναρπαστικό αγωνιστικό τριήμερο μέσα στο 2021. Θα δούμε οδηγούς να μάχονται επί τρεις ημέρες και είμαι σίγουρος πως θα το απολαύσουν και οι ίδιοι. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που οι ομάδες υποστήριξαν αυτό το πλάνο, πράγμα που επιβεβαιώνει πως είμαστε ενωμένοι».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζαν Τοντ, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η F1 αναζητά τρόπους να προσφέρει περισσότερα στο κοινό της και να δυναμώσει το θέαμα που προσφέρει κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στη συνεργασία της FIA, της F1 και των ομάδων».

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θα ισχύει:

Παρασκευή
– Το πρωί έχουμε Ελεύθερες δοκιμές διάρκειας 60 λεπτών, με ελεύθερη επιλογή δύο σετ ελαστικών
– Το απόγευμα έχουμε κατατακτήριες δοκιμές όπως… τις ξέρουμε, όμως με χρήση αποκλειστικά 5 σετ ελαστικών μαλακής γόμας

Σάββατο
– Το πρωί έχουμε Ελεύθερες δοκιμές διάρκειας 60 λεπτών, με ελεύθερη επιλογή ενός σετ ελαστικών.
– Το απόγευμα διεξάγεται ο αγώνας Σπριντ, διάρκειας 100 χιλιομέτρων, με ελεύθερη επιλογή δύο σετ ελαστικών για κάθε οδηγό

Κυριακή
– Κανονικό Grand Prix με χρήση των δύο εναπομεινάντων σετ ελαστικών

Αν βρέξει
– Κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 3 σετ ελαστικών για ακραίες καιρικές συνθήκες και 4 σετ για ενδιάμεσες συνθήκες

– Αν το FP1 ή οι κατατακτήριες γίνουν υπό βροχή, πριν τον αγώνα σπριντ οι ομάδες θα έχουν ένα επιπλέον σετ ενδιάμεσων ελαστικών αλλά θα πρέπει να επιστρέψουν ένα χρησιμοποιημένο.

– Αν ο αγώνας σπριντ γίνει υπό βροχή, οι ομάδες μπορούν να πάρουν ένα νέο σετ ενδιάμεσων ελαστικών αλλά να επιστρέψουν ένα σετ βρόχινα ή ενδιάμεσα

– Ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων σετ ελαστικών για το τριήμερο θα είναι στα 9

Parc Fermé
Ισχύει από την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής, απαγορεύοντας τις αλλαγές σημαντικών μερών του μονοθεσίου, για τρεις λόγους:
– Να αποφευχθεί η κατασκευή μονοθεσίων ειδικά για τις κατατακτήριες
– Να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος εργασιών για την προετοιμασία των μονοθεσίων για την επόμενη ημέρα
– Να επιτρέπεται η ουσιώδης αλλαγή ρυθμίσεων, πράγμα που θα καθιστά τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου χρήσιμες για τις ομάδες

Μετά τον αγώνα σπριντ, τα μονοθέσια θα είναι σε πλήρες καθεστώς Parc Fermé. Θα επιτρέπεται η αντικατάσταση μόνο ενός περιορισμένου αριθμού εξαρτημάτων:
– Θα μπορεί να τροποποιηθεί η κατανομή βάρους
– Σε περίπτωση που η επίσημη μετεωρολογική πρόβλεψη από συνεργάτη της FIA κάνει λόγο για διαφορά των 10 βαθμών Κελσίου και άνω, ανάμεσα στις κατατακτήριες και τον αγώνα σπριντ (1 ώρα πριν την έναρξή τους), θα επιτρέπονται αλλαγές ρυθμίσεων στην ψύξη των μονάδων ισχύος και των κιβωτίων.

Αναμένουμε λοιπόν τους τρις αγώνες στους οποίους θα δοκιμαστεί πιλοτικά αυτό το πλάνο. Το σίγουρο πάντως είναι, πως θα βλέπουμε τους οδηγούς να μάχονται, είτε με το χρονόμετρο είτε μεταξύ τους και τις τρεις ημέρες ενός Grand Prix!

Πηγή: gazzetta.gr