Με την εκκίνηση του αγώνα, ο Τζακ Μίλερ τέθηκε επικεφαλής με τον Φράνκο Μορμπιντέλι και τον Πέκο Μπανάια να ακολουθούν αλλά από πολύ νωρίς, ο Φάμπιο Κουαρταραρό έδειξε πως είχε την ταχύτητα που χρειαζόταν. Διαδοχικά πέρασε στην 3η, τη 2η και κατάφερε εύκολο να περάσει και τον Τζακ Μίλερ διατηρώντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Ο Κουαρταραρό άρχισε να απαομακρύνεται και να κάνει μεγάλη διαφορά από τον Μίλερ που έδειχνε πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Νωρίς στον αγώνα έπεσε ο Άλεξ Μάρκεθ και ο Άλεξ Ρινς ενώ στη μέση περίπου του αγώνα είχαμε την πτώση του Μπίντερ.

Για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Φάμπιο Κουαρταραρό απολάμβανε την πρωτοπορεία και μάλιστα είχε κάνει μεγάλη διαφορά από τον 2ο Μίλερ και τον 3ο Μορμπιντέλι. Ωστόσο ο Μίλερ κατάφερε να τον φτάσει και να τον περάσει καθώς ο Γάλλος οδηγός της εργοστασιακής Yamaha αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ελαστικά του. Ο Μπανάια που είχε πέσει πιο πίσω άρχισε να ανεβαίνει. Πέρασε τον Αλέιξ Εσπαργκαρό με την πολύ καλή Aprilia και βάλθηκε να κυνηγά τον Μορμπιντέλι με την Υamaha του. Ο Μπανάια έφτασε τον Μορμπνιντέλι και τον πέρασε μετά από μερικούς γύρους καθώς το Ιταλός δεν μπορούσε να αντέξει με την μοντέλο 2019 Yamaha του τις επιθέσεις του εργοστασιακού οδηγού της Ducati.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό τελικά άρχισε να χάνει θέσεις και τον πέρασαν 12 οδηγοί μέχρι το τέλος του αγώνα, τερματίζοντας μόλις 13ος.

Ο Τζακ Μίλερ πήρε μια καταπληκτική νίκη -την πρώτη του σε στεγνό- και ο Πέκο Μπανάια με την 2η θέση του βρέθηκε στην κορυφή του Πρωταθλήματος! 3ος ο Φράνκο Μορμπιντέλι που ποιος ξέρει πόσο καλά θα πήγαινε αν είχε μια Yamaha μοντέλο 2021 και όχι 2019 που του έχουν δώσει…

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Πηγή: gazzetta.gr