Φωτ. Larissanet.gr

Σε μια επίπεδη πόλη όπως είναι η Λάρισα, το ποδήλατο αποτελεί ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς. Εύκολο στη χρήση, γρήγορο, άνετο και βολικό. Στο κέντρο της, αν υπάρχει η απαραίτητη προσοχή μπορεί να βρεθεί από τους δρόμους στους πεζόδρομους και το αντίθετο μέσα σε μια στιγμή. Ταιριάζει απόλυτα σε όλες τις καταστάσεις.

Οι Λαρισαίοι εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια το χρησιμοποιούν και το επιλέγουν φανατικά για τις μετακινήσεις τους. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ποδηλατούν και παράλληλα με το χρόνο κερδίζουν και στο θέμα της υγείας αφού αποτελεί μια καλή λύση για εκγύμναση των κάτω άκρων. Λαρισαίοι που πηγαίνουν για εργασία στο κέντρο τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει τα ΙΧ τους ακόμα και τα μηχανάκια τους για τη λύση του ποδηλάτου.

Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορα καταστήματα της Λάρισας παρατηρείται το γεγονός πως κάποιοι το επιλέγουν και ως βασική διακόσμηση. Βιτρίνες, εσωτερικοί χώροι, όνομα καφετέριας και πολλά άλλα κάνουν το ποδήλατο να μοιάζει με τρόπο έκφρασης στην πόλη. Σίγουρα έχει στυλ και φυσικά ιστορία…

Όμως δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονολογία στην οποία να αποδίδεται η εφεύρεση του ποδηλάτου, επομένως ούτε συγκεκριμένος εφευρέτης αυτού. Πολύ πριν την εμφάνιση κάποιας κατασκευής παρόμοιας με ένα τυπικό σύγχρονο ποδήλατο, έχει καταγραφεί ένα ποικίλο φάσμα οχημάτων που εκμεταλλεύονταν μόνο τη μυϊκή δύναμη του αναβάτη τους. Μία από τις κατασκευές αυτές, που από πολλούς θεωρείται ο πρόγονος του ποδηλάτου, ήταν η ‘draisienne’. Η draisienne κατασκευάστηκε από τον Γερμανό βαρόνο Καρλ Φον Ντράις, το 1817 (η ονομασία ‘draisienne’ αποτελεί γαλλική απόδοση του ονόματος του κατασκευαστή της). Η draisienne ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ξύλο. Μη διαθέτοντας πετάλια, ο αναβάτης την έθετε σε κίνηση σπρώχνοντας με τα πόδια του προς τα πίσω. Η κατασκευή του Φον Ντράις έγινε γνωστή και ως hobby-horse, αντανακλώντας την πεποίθηση των οπαδών της ότι θα αντικαθιστούσε το βασικό μεταφορικό μέσο του 19ου αιώνα, το άλογο.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Πηγή: larissanet.gr