Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από πολλαπλές εκρήξεις κοντά σε σχολείο και συγκεκριμένα σε λύκειο για κορίτσια, στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του αφγανικού υπουργείου των Εσωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη κοντά σε σχολείο στην Καμπούλ αυξήθηκε σε 25, ενώ οι τραυματίες είναι 52, σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Προηγούμενα, είχε γίνει γνωστό ότι μία έκρηξη κοντά σε σχολείο στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, δήλωσε ανώνυμα, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ταρίκ Αριαν, είχε δηλώσει αρχικά ότι υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από την έκρηξη, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, για τον ακριβή αριθμό ή την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

Σύμφωνα με το Tolo News, το περιστατικό συνέβη όταν οι μαθήτριες έφυγαν από το σχολείο. «Σημειώθηκε μια έκρηξη από παγιδευμένο αυτοκίνητο και μετά δύο ακόμη εκρήξεις κοντά στο σχολείο», δήλωσε ένας δάσκαλος σχολείου, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων είναι κορίτσια.