Ένας ιδεολόγος πολιτικός και μια διάσημη τραγουδίστρια της Όπερας συναντιώνται στο σταυροδρόμι του έρωτα και προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τις πληγές από το παρελθόν, που ξεκινάει από τις ρίζες τους.
Η έλξη κι ο θαυμασμός φέρνει κοντά τον έναν στον άλλον, αν και ανήκουν σε δυο διαφορετικούς κόσμους. Θα βγει άραγε ο έρωτας νικητής στην προσπάθεια να τους ενώσει; Θα ξεπεράσει η δύναμή του τους στόχους και τις αξίες του και των δυο τους ή θα καεί στη λάμψη από το φως των αστεριών;

Η Μαρία Κακαβογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πλάκα της Αθήνας. Σπούδασε λογοτεχνία στη Βέρνη και στη Σχολή Δολιανίτη. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή αεροπορία για 20 χρόνια και για περισσότερο από 15 χρόνια υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Αρθρογραφεί στο περιοδικό “Ελληνικά” με έδρα την Ελβετία, το οποίο απευθύνεται στους Έλληνες της διασποράς και στους ελληνομαθείς. Το 1983 βραβεύτηκε στον Πρώτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Υπουργείου Συγκοινωνιών για το ποίημα της “Πίσω από τα Κάγγελα”, που ήταν αφιερωμένο στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.

 

Άλλα βιβλία της συγγραφέως:

 

Πηγή: Βιβλιονέτ και Εκδόσεις Ωκεανός