Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, τα οποία διοργανώνονται ως απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

se-apergiako-kloio-i-chora-amp-8211-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo0
Φωτ. INTIME NEWS

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αλλά και στην πλατεία Κλαυθμώνος για την πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

se-apergiako-kloio-i-chora-amp-8211-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo2
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

 

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

se-apergiako-kloio-i-chora-amp-8211-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo4
Φωτ. INTIME NEWS

 

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

se-apergiako-kloio-i-chora-amp-8211-sygkentroseis-gia-to-ergasiako-nomoschedio-eikones-vinteo6
Φωτ. INTIME NEWS

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

kathimerini.gr