Κυκλοφόρησε το τέταρτο μυθιστόρημα της Βενετίας Πιτσιλαδή – Σούαρτ

Μπορεί να είναι εικόνα την Wanda Chuard, βιβλίο και κείμενο

Μακάρι να μπορούσα να ξεχάσω τα λόγια εκείνα, γραμμένα με αίμα στον καθρέφτη της μνήμης μου…|
Μακάρι να μπορούσα να κρύψω τα σημάδια που άφησες απάνθρωπα στο κορμί μου.
Μακάρι να μπορούσα να σβήσω τις οδυνηρές αναμνήσεις που πληγώνουν την ψυχή μου…

Μακάρι…

Μπορεί να είναι εικόνα την Wanda Chuard και βιβλίο

Τρεις γενιές γυναικών.

Ανίτα, Βερόνικα, Ελπίδα. Γυναίκες που βίωσαν δύσκολες σχέσεις μεταξύ μάνας και κόρης. Γυναίκες που επένδυσαν σε σχέσεις θυελλώδεις και καταστροφικές με άνδρες που τις διαμόρφωσαν. Γυναίκες κυνηγημένες από τον φόβο και την απόγνωση, τραυματισμένες από παράφορους βίαιους έρωτες, με αμαρτωλές σχέσεις εκτός ορίων, γεμάτες δύναμη αλλά κι αδυναμίες βαθιά ανθρώπινες, μας παρασύρουν στα συναισθηματικά τους ταξίδια, από την Νότιο Αφρική στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στην Σκιάθο.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Wanda Chuard και άτομα που στέκονται

Οι άνδρες ήρωες, βίαιοι, βάρβαροι, διανοούμενοι, τέλειοι ή ατελείς εραστές…

Ο Λεοντής, ο Μισέλ, ο Αλέξης, ο Νικόλας, ο Αντώνης… Όλοι στην αναζήτηση μιας άπιαστης αλήθειας…

 

Μπορεί να είναι εικόνα την Wanda Chuard και εσωτερικός χώρος

Ένα ψυχογράφημα για την συναισθηματική και την σεξουαλική κακοποίηση και την βία, τον ρατσισμό, τις σχέσεις σκλάβας-αφέντη, τα ψυχικά τραύματα, και εν τέλει την συναισθηματική ωριμότητα και ανθεκτικότητα.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Eleni Kekropoulou και Wanda Chuard και βιβλίο

Η Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ, συνθέτει με μαεστρία ένα πολυσύνθετο λογοτεχνικό ψυχογράφημα, πλάθει με τέχνη το ψυχολογικό υπόβαθρο και αναλύει με φιλοσοφική και στοχαστική ματιά τις ευαισθησίες και τα βιώματα των ηρώων.

Μπορεί να είναι εικόνα την Wanda Chuard και χαμογελάει

Η Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard γεννήθηκε στην Μυτιλήνη, αλλά από μικρή μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες και Κοινωνικές Σχέσεις. Στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης. Παντρεύτηκε Ελβετό και απέκτησε δύο παιδιά.Ζει μόνιμα στην Γενεύη όπου εργάστηκε ιδιωτικά κάνοντας Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι ενεργό μέλος πολλών συλλόγων, φιλανθρωπικών, πολιτισμικών, κοινωνικών καθώς και λογοτεχνικών.Είναι μέλος του συμβουλίου της “Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφήτων Μαρμάρων του Παρθενώνα”. Εκπρόσωπος στην Ελβετία των “Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca”, τα οποία δίνονται κάθε χρόνο στο Βατικανό της Ρώμης. Πρέσβειρα στην Ελβετία του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών και Μελετών “Ιωάννης Καποδίστριας”. Μέλος της “Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών”. Το 2015 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, με το Χρυσό Μετάλλιο για την συμβολή της στην διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.Από το 1996 είναι Υπεύθυνη-Συντονίστρια-0ργανώτρια του Ελληνικού “Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης”. Είναι Ελληνίδα της Διασποράς όπου με το έργο της, την συνεχή φροντίδα της για τα Ελληνικά Γράμματα και τη Λογοτεχνία προσπαθεί να τιμά τη χώρα της στο εξωτερικό.Το πάθος της για την ζωή και τον άνθρωπο την οδήγησαν στην συγγραφή ποιημάτων και στίχων από νεαρή ηλικία.Η μελέτη και η ανάλυση του ψυχικού κόσμου των ανθρώπων, την παθιάζει από πάντα και αυτό αποτυπώνεται στα βιβλία της.

Μπορεί να είναι εικόνα την Wanda Chuard, γυαλιά και εσωτερικός χώρος

Αυτό είναι το τέταρτο μυθιστόρημα.Έχει προηγηθεί το Η θεατρίνα της ζωής (2011), το Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες (2015), το Θύελλα στη Βενετία(2019).

Μπορεί να είναι εικόνα την Wanda Chuard και εσωτερικός χώρος

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την συγγραφέα:
e-mail: wanda.chuard@bluewin.ch
www.venetiapitsiladi.com

 

Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι και εσωτερικός χώρος

 

Πηγή: Εκδόσεις Ωκεανός