Φωτ. Larissanet.gr

Διαφορετικά είναι τα καλοκαίρια κάποιων Λαρισαίων. Μακριά από θάλασσες και παραλίες επιλέγουν κάτι το ξεχωριστό και αυτό δεν είναι άλλο από το χωριό της Σπηλιάς στον Κίσσαβο. Εκεί δεν είναι μόνο η δροσιά εγγύηση μα και η γοητεία των σοκακιών του χωριού γεμάτα πέτρα και λουλούδια.

Το Larissanet.gr βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο χωριό και κατέγραψε μερικά χαρακτηριστικές εικόνες.

Η Σπηλιά του Κισσάβου είναι χτισμένη σε υψόμετρο 850 μ.

Το χωριό αν και το χειμώνα έχει λιγοστούς κατοίκους, τώρα το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται καθώς το μέρος αποκτά παραθεριστικό χαρακτήρα.

Οι εκδρομείς μπορούν να ξεδιψάσουν στα κρύα νερά των πηγών της περιοχής. Το χωριό περιστοιχίζουν χείμαρροι «Παλιογέφυρο» και «Μέγας Λάκκος», δημιουργώντας ένα πλούσιο υδάτινο περιβάλλον. Από την κορυφή του Κισσάβου «Προφήτης Ηλίας» (υψόμετρο 1.978 μ.) και τα σημεία «Σέλωμα», «Καραμπίκι» , «Τράπεζος» αλλά και το ίδιο το χωριό, ο επισκέπτης απολαμβάνει τις ομορφιές της περιοχής από ψηλά. Πηγή ζωής για τους κατοίκους αποτελούν τα δάση «Κουρί» με βελανιδιές ηλικίας άνω των 800 ετών , το αλσύλλιο από οξιές στη θέση «Φτέρη» του Αγίου Παντελεήμονα και το δασικό σύμπλεγμα Κισσάβου. Η Σπηλιά ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο «ΝΑΤURΑ 2000». Διαθέτει την ελεγχόμενη κυνηγητική περιοχή Κισσάβου που είναι πλούσιος τόπος θηραμάτων (λαγοί, αγριογούρουνα, πέρδικες, ζαρκάδια κ.ά.).

H Σπηλιά είναι το κυριότερο ορμητήριο ορεινών δραστηριοτήτων της Λάρισας. Κι αν πάλι κάποιος θέλει τόσο πολύ θάλασσα μπορεί κάλλιστα να βρεθεί τόσο στα παράλια του Δήμου Τεμπών όσο και σ’ αυτά του Δήμου Αγιάς.

Η πλατεία της Σπηλιάς κάθε βράδυ είναι γεμάτη τα καλοκαίρια από Λαρισαίους που γνωρίζουν από καλό κρασί και σπουδαίους μεζέδες.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα γραφικά σοκάκια της Σπηλιάς:

Πηγή: larissanet.gr