Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
  • Εγγραφή Χρήστη
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Αποποίηση Ευθυνών
PolisPost
  • Home
  • Ελλάδα
    • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Sports
  • Polis & Life
  • Υγεία
  • Επιστήμη
  • Γνώμες
  • Εγγραφή
  • Σύνδεση
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
PolisPost
Αρχική ΚΥΡΙΟ

Πούτιν: «Όλοι οι στόχοι στην Ουκρανία θα επιτευχθούν» – Απείλησε με αντίποινα τις χώρες που θα παρέμβουν

Γιάννης Κωνσταντινιδης από Γιάννης Κωνσταντινιδης
27 Απριλίου 2022
σε ΚΥΡΙΟ, Κόσμος
Πούτιν: «Όλοι οι στόχοι στην Ουκρανία θα επιτευχθούν» – Απείλησε με αντίποινα τις χώρες που θα παρέμβουν

Σε νέα τοποθέτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Νομοθετών στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν τόνισε ότι: «Όλοι οι στόχοι θα επιτευχθούν σίγουρα»

Η Ρωσία, είπε θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και θα «εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Για τις κυρώσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις κυρώσεις της Δύσης, λέγοντας ότι τα σχέδιά της να «μας στραγγαλίσει οικονομικά έχουν αποτύχει».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε ότι οποιεσδήποτε χώρες προσπαθήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «άμεσα» αντίποινα.

Νωρίτερα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερους από 200 Βρετανούς βουλευτές και πρώην βουλευτές.

Έκκληση της βρετανίδας ΥΠΕΞ για πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας σε αποψινή της ομιλία, όπως αναφέρει το BBC, θα ζητήσει το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές δυνάμεις να δώσουν πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τρας θα πει ότι η Δύση «πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα και να διπλασιάσει την υποστήριξη» προς τη χώρα καθώς αμύνεται στη ρωσική εισβολή.

«Εάν ο Πούτιν επιτύχει, θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο. Δεν θα νιώσουμε ποτέ ξανά ασφαλείς», αναμένεται να πει η Τρας.

«Βαριά όπλα, τανκς, αεροπλάνα – σκάβοντας βαθιά στα αποθέματά μας, αυξάνοντας την παραγωγή. Πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά», θα τονίσει.

Είναι το μόνιμο αίτημα του Κιέβου

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους να προμηθεύσουν βαρύ οπλισμό, όπως αεροπλάνα και άρματα μάχης.

Το ΝΑΤΟ έχει παράσχει ως επί το πλείστον μόνο ελαφρύτερο οπλισμό εν μέσω φόβων για κλιμάκωση, αν και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένας αυξανόμενος αριθμός δεσμεύσεων για την αποστολή αρμάτων μάχης.

Όμως ο συνάδελφος της Τρας, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντόμινικ Ράαμπ, αρνήθηκε να απαντήσει τρεις φορές όταν ρωτήθηκε από το BBC σήμερα το πρωί αν υποστηρίζει την έκκληση για αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Προηγήθηκαν οι απειλές από τη Ζαχάροβα

Πριν από τις δηλώσεις του Πούτιν, νέα τοποθέτηση έκανε και η Μαρία Ζαχάροβα, σε σχέση με την εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον κρατών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

Η ίδια προειδοποίησε σύμφωνα με την Daily Mail: «Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι για χάρη της διακοπής του εφοδιασμού του στρατιωτικού εξοπλισμού, η Ρωσία θα μπορούσε να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; Εξάλλου, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος». 

H αντίδραση της Ζαχάροβα ήρθε μετά τη δήλωση του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Τζέιμς Χίπι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ήταν «απολύτως νόμιμο» να χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα σε τέτοιες επιθέσεις, παρόλο που προς το παρόν δεν πιστεύει ότι χρησιμοποιούνται.

Όμως οι παρατηρήσεις του έγιναν αντικείμενο επίθεσης από το Κρεμλίνο, με το υπουργείο Άμυνας να τον κατηγορεί για «προβοκάτσια».

Αυξάνεται η ανησυχία για την Υπερδνειστερία

Οι αρχές της αυτόκλητης φιλορωσικής δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία ανακοίνωσαν σήμερα ότι πυρά ερρίφθησαν τη νύχτα «από το έδαφος της Ουκρανίας» εναντίον χωριού στο οποίο βρίσκεται αποθήκη πυρομαχικών των ρωσικών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στον μολδαβικό θύλακα.

Το «υπουργείο Εσωτερικών» της Υπερδνειστερίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τη χθεσινή νύκτα «εντοπίσθηκαν πολλά drones επάνω από το χωριό Κολμπάσνα» ενώ σήμερα το πρωί ερρίφθησαν πυρά εναντίον του χωριού «από το έδαφος της Ουκρανίας».

Τα νέα αυτά «περιστατικά» που προστίθενται στις «εκρήξεις» που έχουν καταγγείλει οι αυτονομιστικές αρχές της Υπερδνειστερίας τις τελευταίες δύο ημέρες συντηρούν την ένταση και συμβάλλουν στην δημιουργία κλίματος που ευνοεί την επέκταση των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στον φιλορωσικό θύλακα.

ΗΠΑ: Απόπειρα κλιμάκωσης εντάσεων

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε χθες, χωρίς να κατονομάσει την Ρωσία, για τις απόπειρες κλιμάκωσης της έντασης στην Υπερδνειστερία. «Διατηρούμε την ανησυχία μας απέναντι σε κάθε πιθανή απόπειρα να προκληθεί κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Συντονιζόμαστε με τις εκκλήσεις για ηρεμία της μολδαβικής κυβέρνησης απέναντι στα συμβάντα αυτά και υποστηρίζουμε πλήρως την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Μολδαβίας», πρόσθεσε. 

Για προβοκάτσια προειδοποιεί το Κίεβο

Το Κίεβο κατηγόρησε ευθέως την Μόσχα ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της φιλορωσικής δημοκρατίας, που συνορεύει με την Ουκρανία.

«Η Ρωσία θέλει να αποσταθεροποιήσει την Υπερδνειστερία», πράγμα που σημαίνει ότι η Μολδαβία θα πρέπει να περιμένει «προσκεκλημένους», δήλωσε χθες στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Αν η Ουκρανία πέσει, αύριο τα ρωσικά στρατεύματα θα βρεθούν στις πόρτες του Κισινάου», την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, προειδοποίησε ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έγραψαν στο Telegram ότι η Μόσχα προετοιμάζει «πυραυλικά πλήγματα κατά της Υπερδνειστερίας προκαλώντας θύματα» για να κατηγορήσει στην συνέχεια το Κίεβο.

Οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην αποσχισθείσα φιλορωσική δημοκρατία έχουν τεθεί «σε κατάσταση πλήρους συναγερμού», ανακοίνωσε χθες το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μολδαβία, η οποία συγκάλεσε χθες εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ανακοίνωσε την λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειά της.

Πηγή: in.gr

ShareTweetShare
Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Στα 11.487 τα νέα κρούσματα, 43 οι θάνατοι και 267 οι διασωληνωμένοι

Επόμενο άρθρο

Σταϊκούρας: 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,4% από την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

ΣχετικάΆρθρα

Καιρός: Έρχεται πάλι χειμώνας με βροχές και καταιγίδες
ΚΥΡΙΟ

Καιρός: Έρχεται πάλι χειμώνας με βροχές και καταιγίδες

31 Μαρτίου 2023
Ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ
ΚΥΡΙΟ

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

31 Μαρτίου 2023
Ινδία: 35 νεκροί από την κατάρρευση πατώματος σε ινδουιστικό ναό
ΚΥΡΙΟ

Ινδία: 35 νεκροί από την κατάρρευση πατώματος σε ινδουιστικό ναό

31 Μαρτίου 2023
Στο Έβρο για την επέκταση του φράχτη ο Μητσοτάκης σήμερα  – Η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Στο Έβρο για την επέκταση του φράχτη ο Μητσοτάκης σήμερα – Η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

31 Μαρτίου 2023
Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής μετά τη μαραθώνια απολογία του
ΚΥΡΙΟ

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής μετά τη μαραθώνια απολογία του

31 Μαρτίου 2023
Ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου – Δεκάδες δημοσιογράφοι έξω από το νοσοκομείο
ΚΥΡΙΟ

Ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου – Δεκάδες δημοσιογράφοι έξω από το νοσοκομείο

30 Μαρτίου 2023
Επόμενο άρθρο
Σταϊκούρας: 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,4% από την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

Σταϊκούρας: 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,4% από την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

Ειδήσεις ανά Νομό

Νομός Xανίων Νομός Ρεθύμνης Νομός Ηρακλείου Nομός Λασιθίου Νομός Λακωνίας Νομός Μεσσηνίας Νομός Ηλείας Νομός Αρκαδίας Νομός Αχαΐας Νομός Κορινθίας Νομός Αργολίδας Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Χίου Νομός Χίου Νομός Χίου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Εύβοιας Νομός Εύβοιας Νομός Εύβοιας Νομός Έβρου Νομός Έβρου Νομός Έβρου Νομός Καβάλας Νομός Καβάλας Νομός Καβάλας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Λευκάδας Νομός Λευκάδας Νομός Λευκάδας Νομός Ζακύνθου Νομός Κέρκυρας Νομός Αιτωλοακαρνανίας Νομός Φωκίδας Νομός Βοιωτίας Νομός Φθιώτιδας Νομός Ευρυτανίας Νομός Άρτας Νομός Καρδίτσας Νομός Πρέβεζας Νομός Λάρισας Νομός Θεσπρωτίας Νομός Ιωαννίνων Νομός Τρικάλων Νομός Γρεβενών Νομός Καστοριάς Νομός Κοζάνης Νομός Πιερίας Νομός Φλώρινας Νομός Κιλκίς Νομός Σερρών Νομός Θεσσαλονίκης Νομός Πέλλας Νομός Ημαθίας Νομός Δράμας Νομός Ξάνθης Νομός Ροδόπης Νομός Χαλκιδικής Νομός Χαλκιδικής Νομός Χαλκιδικής Άγιο Όρος

Καιρός: Έρχεται πάλι χειμώνας με βροχές και καταιγίδες

«Στοπ στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης» – Η επιστολή επιστημόνων και η υποκρισία του Μασκ

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Ινδία: 35 νεκροί από την κατάρρευση πατώματος σε ινδουιστικό ναό

Στο Έβρο για την επέκταση του φράχτη ο Μητσοτάκης σήμερα – Η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής μετά τη μαραθώνια απολογία του

PolisPost

Follow us on social media:

  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Απορρήτου (ΕΕ)
  • Αποποίηση Ευθυνών
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)

© 2021 PolisPost - All Rights Reserved. Powered by GK Solutions

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Home

© 2021 PolisPost - All Rights Reserved. Powered by GK Solutions

Welcome Back!

Login to your account below

Ξέχασα τον κωδικό μου

Retrieve your password

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη ή το email σας

Σύνδεση
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προτιμήσεις
{title} {title} {title}