Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
  • Εγγραφή Χρήστη
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • Αποποίηση Ευθυνών
PolisPost
  • Home
  • Ελλάδα
    • Επικαιρότητα
  • Κόσμος
  • Πολιτισμός
  • Sports
  • Polis & Life
  • Υγεία
  • Επιστήμη
  • Γνώμες
  • Εγγραφή
  • Σύνδεση
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
PolisPost
Αρχική ΚΥΡΙΟ

Δικηγόρος μητέρας της 12χρονης: Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τους κατηγορούμενους- Υπάρχει κύκλωμα

Γιάννης Κωνσταντινιδης από Γιάννης Κωνσταντινιδης
13 Οκτωβρίου 2022
σε ΚΥΡΙΟ, Ελλάδα
Δικηγόρος μητέρας της 12χρονης: Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τους κατηγορούμενους- Υπάρχει κύκλωμα

Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τους κατηγορούμενους, δήλωσε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών και εκπόρνευσης, Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος σε δηλώσεις που προέβη μετά την προθεσμία που έλαβε η εντολέας του, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, αναφέρθηκε σε «δύο κοπέλες» που καταγγέλλουν τον Ηλία Μίχο και τον Γιάννη Σοφιανίδη για υπόθεση αντίστοιχη με αυτήν της 12χρονης ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι στην υπόθεση «υπάρχει κύκλωμα».

Όπως είπε ο κ. Λύτρας, «ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τον 42χρονο. Υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν -αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων, άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα. Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ωθήσουν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα. Οι 213 που ακούγονται πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν, αν υπάρχουν στοιχεία».

Ο συνήγορος αναφερόμενος στην 37χρονη εντολέα του είπε τα εξής: «Εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Πήρε προθεσμία για τις 13.00 τη Δευτέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται. Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση. Πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία […] οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι […] Μοναδικό στοιχείο, κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του».

Πρόσθεσε επίσης: «Σε επικοινωνία που είχα είχα με τη μεγάλη κόρη, ένα εξαιρετικό κορίτσι πραγματικά, λέει ότι είναι δεδομένο ότι δεν έχει σχέση. Δεν υπάρχει κανένας που να δικαιολογεί τη μητέρα για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο μεγάλωμα του παιδιού της. Δεν αφήνεις ένα παιδί 12 ετών να βγαίνει και να πηγαίνει στο κάθε μαγαζί μόνο του, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με το αδίκημα που κατηγορείται. Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτή άλλα δεν συνιστά αυτή αυτό το  αδίκημα. Ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη της και γι’ αυτό υπάρχουν και αυτά τα μικροποσά σε εμβάσματα».

Σε ερώτηση δημοσογράφου για το τι πίστευε αυτή η γυναίκα, ο συνήγορος απάντησε: «Είχε την εντύπωση ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το παιδί απλά βρίσκεται απέναντι (από το σπίτι). Το ίδιο μου μετέφερε και υποστηρίζει και η μεγάλη αδερφή και ο αδερφός της κοπέλας, αλλά και η θεία της που ήταν η πρώτη που επικοινώνησε μαζί μου […] Σίγουρα μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα […] Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κρύβεται κύκλωμα από πίσω».

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η μητέρα της 12χρονης – Αναμένονται και νέες συλλήψεις 

Ενώπιον της ανακρίτριας έφτασε στις δυόμισι το μεσημέρι η 37χρονη μητέρα της 12χρονη συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα. Η μητέρα αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας που της αποδίδεται και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, αναμένονται νέες συλλήψεις για την ανατριχιαστρική υπόθεση, προσώπων που φέρονται να έχουν κομβικό ρόλο. Σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η εμπλοκή συγγενικού προσώπου ήδη κατηγορούμενου για απόπειρα χρηματισμού και απόπειρα συγκάλυψης.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του 53χρονου Ηλία Μίχου δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται πως υπάρχουν μηνύματα στα κινητά που αποδεικνύουν οικονομικές δοσοληψίες του κατηγορούμενου με τη μητέρα.

Ερωτηθείς ο Βασίλης Χρονόπουλος αν ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι η μητέρα όχι μόνο γνώριζε, αλλά και εκβίαζε για χρηματικά ποσά, απάντησε «ακριβώς αυτό ισχυρίζεται».

«Αυτό που πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι να αποκαλυφθεί ποιοι είναι πίσω από αυτή την υπόθεση. Θα δούμε αν υπάρχει κύκλωμα ή όχι. Στη δικογραφία δεν φαίνεται κάποιο κύκλωμα προς το παρόν» σχολίασε.

«Με προσέγγισε η οικογένεια, οι οικείοι του 53χρονου, προχθές, να αναλάβω την υπόθεση, είπα ότι θα μιλήσω και με τον ίδιο (τον κατηγορούμενο) να δω αν μπορώ κι αν θέλω να το αναλάβω. Είπα ότι δε θέλω να το αναλάβω, αναγκάστηκα από την ανακρίτρια. Πέρα από την ηθική απαξία που έχει αυτή η υπόθεση, η δικογραφία είναι ελλιπής προστίθενται στοιχεία, οπότε οτιδήποτε ειπωθεί αυτή τη στιγμή μπορεί να ανατραπεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με τα στοιχεία που θα προστεθούν. Εκκρεμούν να μπουν στη δικογραφία όλες οι απομαγνητοφωνήσεις, τα μηνύματα, οι απεικονίσεις από τα κινητά και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του βασικού κατηγορουμένου» σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Από εκεί και πέρα, τόνισε ο δικηγόρος, πιστεύω ότι θα καταλάβουμε πολλά πράγματα και θα καταλάβουμε σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος αυτός εμπλέκεται. Το να βαρύνεται κάποιος όλες τις κατηγορίες και να υπάρχουν και άλλοι συνυπεύθυνοι και να μη βρίσκονται είναι πολύ σημαντικό υπογράμμισε.

Ο Βασίλης Χρονόπουλος διευκρίνισε ότι «είμαι επιφορτισμένος να είμαι στην υπόθεση μέχρι και το πέρας της ανάκρισης μέχρι να υπογράψω το τέλος της, δηλαδή μέχρι να κλείσει η δικογραφία. Από εκεί και έπειτα το πιο πιθανό είναι να μην την αναλάβω».

Τα αδικήματα σε βάρος της μητέρας

Αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης κόρης της, μετήχθη στα δικαστήρια, η 37χρονη μητέρα του παιδιού από τον Κολωνό.

Μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης η 37χρονη μητέρα του παιδιού καλείται να λογοδοτήσει σήμερα στην ανακρίτρια της υπόθεσης, για τα στοιχεία που την καθιστούν εμπλεκόμενη στην φρικώδη υπόθεση που διερευνούν οι δικαστικές Aρχές, οι οποίες χθες οδήγησαν στην φυλακή τους δύο πρώτους κατηγορούμενους για την σεξουαλική βία και εξώθηση στην πορνεία του παιδιού.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος της 37χρονης, μητέρας οκτώ παιδιών, είναι αντίστοιχη με εκείνη που βαρύνει τον ήδη προσωρινά κρατούμενο Ηλία Μίχο. Ο καταστηματάρχης με σωρεία στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φαίνεται πως “διέθετε” μέσω του διαδικτύου το σώμα της 12χρονης σε ενδιαφερόμενους να έχουν καταναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις με το ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα με νομικούς, η κατηγορία σε βάρος της μητέρας θα μπορούσε να αφορά όχι μόνο ενεργό συμμετοχή της στην εμπορία του παιδιού και τη νομή των “αμοιβών”, αλλά ακόμη και την “ανοχή” που ίσως επεδείκνυε, ουσιαστικά την διευκόλυνση σε όσα διαλαμβάνονταν σε βάρος του παιδιού της, από τον εργοδότη της ίδιας.

Δικαστικές πηγές υιοθετώντας το σκεπτικό έμπειρων αξιωματικών τονίζουν πως το κοριτσάκι φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ελεύθερο να κυκλοφορεί ως αργά τη νύχτα, αλλά χρησιμοποιούσε ακριβά αντικείμενα, κινητό, ποδήλατο και άλλα, χωρίς να ανησυχούν όλα αυτά τη μητέρα. Η γυναίκα είχε τεθεί στο στόχαστρο της Αστυνομίας αμέσως μετά την καταγγελία της φρικώδους υπόθεσης, καθώς η εν γένει συμπεριφορά της φαίνεται να προβλημάτισε τις Αρχές που την θεώρησαν “αφύσικη” ή δυσανάλογα ψύχραιμη ή ύποπτη έναντι συγκεκριμένων ορατών δεδομένων σε σχέση με το κοριτσάκι.

Η ίδια η διάταξη του Ποινικού Κώδικα ορίζει ότι μαστροπεία διαπράττει:

«Όποιος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, προάγει ή εξωθεί στην πορνεία ανήλικο ή υποθάλπει ή εξαναγκάζει ή διευκολύνει ή συμμετέχει στην πορνεία ανηλίκων, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή» ο νόμος ορίζει επίσης, μεταξύ άλλων ότι :

«Με κάθειρξη και χρηματική ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος αν το έγκλημα τελέστηκε: α) εναντίον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε (15) ετών, β) με απατηλά μέσα, γ) από τον ανιόντα συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή από θετό γονέα, σύζυγο, επίτροπο ή από άλλον στον οποίο έχουν εμπιστευθεί τον ανήλικο για ανατροφή, διδασκαλία επίβλεψη ή φύλαξη, έστω και προσωρινή».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανακρίτρια της υπόθεσης ζήτησε την σύλληψη της μητέρας καθώς φέρεται να προκύπτουν στοιχεία για συχνές επικοινωνίες και ανταλλαγή μηνυμάτων της με τον προφυλακισμένο εργοδότη της Ηλία Μίχο, ενώ εντοπίστηκαν και εμβάσματα με μικροποσά που κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό της.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της γυναίκας υπάρχουν εξηγήσεις για αυτά που της καταλογίζονται. Ωστόσο, εκτιμάται πως ενδέχεται το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί σε βάρος της να περιέχει και άλλες κατηγορίες πλην της βασικής που απαγγέλθηκε χθες και οδήγησε στην σύλληψή της.

Η μητέρα της 12χρονης πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα παιδιά της βρίσκονται με τη γιαγιά τους, ενώ πέντε φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Πηγή: skai.gr
ShareTweetShare
Προηγούμενο άρθρο

Δημιουργήθηκε ο πρώτος υβριδικός εγκέφαλος αρουραίου με λειτουργικούς ανθρώπινους νευρώνες

Επόμενο άρθρο

Η Πωλίνα Μάρου-Παππά μας μιλάει για την αισθητική οδοντιατρική

ΣχετικάΆρθρα

Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία στην Αττική – Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά
ΚΥΡΙΟ

Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία στην Αττική – Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά

6 Φεβρουαρίου 2023
Κακοκαιρία Barbara: Μέχρι και την Τετάρτη η επέλασή της
ΚΥΡΙΟ

Κακοκαιρία Barbara: Μέχρι και την Τετάρτη η επέλασή της

6 Φεβρουαρίου 2023
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

6 Φεβρουαρίου 2023
Πρόεδρος Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής στην Ιταλία: Η γη στην Τουρκία μετακινήθηκε 3 μέτρα από τον σεισμό
ΚΥΡΙΟ

Πρόεδρος Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής στην Ιταλία: Η γη στην Τουρκία μετακινήθηκε 3 μέτρα από τον σεισμό

6 Φεβρουαρίου 2023
Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 2.300 νεκροί, μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους
ΚΥΡΙΟ

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 2.300 νεκροί, μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

6 Φεβρουαρίου 2023
Ποια μηνύματα έκρυβε το κινεζικό “μπαλόνι” που έσκασαν οι ΗΠΑ
ΚΥΡΙΟ

Ποια μηνύματα έκρυβε το κινεζικό “μπαλόνι” που έσκασαν οι ΗΠΑ

6 Φεβρουαρίου 2023
Επόμενο άρθρο
Η Πωλίνα Μάρου-Παππά μας μιλάει για την αισθητική οδοντιατρική

Η Πωλίνα Μάρου-Παππά μας μιλάει για την αισθητική οδοντιατρική

Ειδήσεις ανά Νομό

Νομός Xανίων Νομός Ρεθύμνης Νομός Ηρακλείου Nομός Λασιθίου Νομός Λακωνίας Νομός Μεσσηνίας Νομός Ηλείας Νομός Αρκαδίας Νομός Αχαΐας Νομός Κορινθίας Νομός Αργολίδας Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Χίου Νομός Χίου Νομός Χίου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Εύβοιας Νομός Εύβοιας Νομός Εύβοιας Νομός Έβρου Νομός Έβρου Νομός Έβρου Νομός Καβάλας Νομός Καβάλας Νομός Καβάλας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Λευκάδας Νομός Λευκάδας Νομός Λευκάδας Νομός Ζακύνθου Νομός Κέρκυρας Νομός Αιτωλοακαρνανίας Νομός Φωκίδας Νομός Βοιωτίας Νομός Φθιώτιδας Νομός Ευρυτανίας Νομός Άρτας Νομός Καρδίτσας Νομός Πρέβεζας Νομός Λάρισας Νομός Θεσπρωτίας Νομός Ιωαννίνων Νομός Τρικάλων Νομός Γρεβενών Νομός Καστοριάς Νομός Κοζάνης Νομός Πιερίας Νομός Φλώρινας Νομός Κιλκίς Νομός Σερρών Νομός Θεσσαλονίκης Νομός Πέλλας Νομός Ημαθίας Νομός Δράμας Νομός Ξάνθης Νομός Ροδόπης Νομός Χαλκιδικής Νομός Χαλκιδικής Νομός Χαλκιδικής Άγιο Όρος

Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία στην Αττική – Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά

Κακοκαιρία Barbara: Μέχρι και την Τετάρτη η επέλασή της

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

«Το Μουσείο Δροσίνη γιόρτασε την Κοπή της Βασιλόπιτας στο ζαχαραπλαστείο Βάρσο της Κηφισιάς»

Πρόεδρος Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής στην Ιταλία: Η γη στην Τουρκία μετακινήθηκε 3 μέτρα από τον σεισμό

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 2.300 νεκροί, μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

PolisPost

Follow us on social media:

  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Απορρήτου (ΕΕ)
  • Αποποίηση Ευθυνών
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)

© 2021 PolisPost - All Rights Reserved. Powered by GK Solutions

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Home

© 2021 PolisPost - All Rights Reserved. Powered by GK Solutions

Welcome Back!

Login to your account below

Ξέχασα τον κωδικό μου

Retrieve your password

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη ή το email σας

Σύνδεση
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προτιμήσεις
{title} {title} {title}