Ατομική εικαστική έκθεση της Έφης Λαμπρίδου-Τοψή από την ART WAY στην Κηφισιά

Η Αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) και η ART WAY παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της εικαστικού Έφης Λαμπρίδου-Τοψή με θέμα:«ΑΛΙΚΟ» που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και διαρκεί από 10 εως 15 Φεβρουαρίου 2023.
H Έφη Λαμπρίδου-Τοψή μέσα από τους ιδιαίτερους πίνακες της μας οδηγεί σε ένα ταξίδι με έντονα συναισθήματα και αισθήσεις γεμάτες εικόνες. Κυρίως δυο μόνο χρώματα, κόκκινο και μαύρο, αποτελούν τη χρωματική γκάμα των έργων της, ενώ η λεπτομέρεια στους πίνακες ζωγραφικής της καθηλώνουν τον θεατή με την ομορφιά, την ιδιαιτερότητα και τον εμβληματικό χαρακτήρα τους. Με τη μοναδική ικανότητα που έχει, μέσα από την τεχνοτροπία της, καταφέρνει να αποτυπώσει στον καμβά υφάσματα σε κίνηση. Κάτω από τα υφάσματα διακρίνεται όμορφα η ανθρώπινη φιγούρα, δημιουργώντας μοναδικά συναισθήματα και φανταστικές εικόνες στον θεατή. Το αποτέλεσμα μας συνεπαίρνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μπορεί να το κάνει και μια φωτογραφική μηχανή. Κάθε πίνακας λοιπόν συμβολίζει ένα καλά κρυμμένο μυστικό και αυτοί που θα το ανακαλύψουν, αυτοί θα εκτιμήσουν και θα κατανοήσουν την πραγματική του αξία.
Για την έκθεση που πρόκειται να προλογίσω έχω επισημάνει :”Με αφετηρία το ανθρώπινο σώμα η δημιουργός Έφη Λαμπρίδου-Τοψή προχωρά με μονοδιάστατη γραφή σε κάθε είδους ουσιώδεις μορφοποιήσεις που στηρίζονται στην αποσπασματικοποίηση και στην παρεμβολή της θεματικής διαχρονικότητας. Εκφράζει με απόλυτα εννοιολογικό τρόπο τις σκιάσεις του σύγχρονου ανθρώπου που βάλλεται από την αντιφατικότητα της καίριας επικαιρότητας και το αδιέξοδο των καιρών. Στοιχειοθετεί ένα προχωρημένο και ελεύθερο πρότυπο απόδοσης με καθαρά χρωματικά μοτίβα που συνάδουν στην ένταση και ταυτόχρονα την εσωτερικότητα , στον συνδυασμό των κινήσεων και των χαρακτηριστικών, στον εικονιστικό χώρο της αφαίρεσης , στον προσθετικό χαρακτήρα του συνόλου και στην χροιά του επιπέδου της επείγουσας πρόθεσης που καταλήγει στην επαρκή ιδεογραμμική σύλληψη. Η συγκεκριμένη εικαστική διαφορετικότητα που παρατηρούμε στα εκθέματα διακρίνεται για την πηγαιότητα της έμπνευσης και την εμφανή αμεσότητα της διάταξης. Επιβάλλεται στο θεατή μέσα από την μνημειακότητα των φιγούρων και την ρωμαλεότητα της εικαστικής γλώσσας που χρησιμοποιείτε. Η καλλιτέχνιδα είναι κάτοχος των κατακτήσεων της λιτής τονικής δύναμης που την φέρνει σε επαφή με τις διατυπώσεις της δωρικής απλότητας και την υφή της ασφάλειας που εκπέμπει η αλήθεια της διάκρισης”.

Στο πιάνο θα συντροφεύσει τα εγκαίνια η καταξιωμένη μουσικός Κρίστυ Καθάριου με αγαπημένες μελωδίες.

Εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) στην Κηφισιά.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σάββατο 11/2/2023, Κυριακή 12/2/2023
ΩΡΕΣ: 11:00 – 13:00
Δευτέρα 13/2/2023, Τρίτη 14/2/2023, Τετάρτη 15/2/2023
ΩΡΕΣ: 11:00 - 13:00 / 18:00 - 20:00
Με εκτίμηση από την ARTWAY
+Γιώργος Σάρδης - Εικαστικός-Επιμελητής
Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη - Επιμέλεια έκθεσης - Δημόσιες σχέσεις
Κωνσταντίνος Λαγός - Δημόσιες σχέσεις
Χριστίνα Γκανάτσιου - Εικαστικός
κιν. 6998-187749

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο άρθρο

Ειδήσεις ανά Νομό

Νομός Xανίων Νομός Ρεθύμνης Νομός Ηρακλείου Nομός Λασιθίου Νομός Λακωνίας Νομός Μεσσηνίας Νομός Ηλείας Νομός Αρκαδίας Νομός Αχαΐας Νομός Κορινθίας Νομός Αργολίδας Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Αττικής Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Κυκλάδων Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Δωδεκανήσου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Σάμου Νομός Χίου Νομός Χίου Νομός Χίου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Λέσβου Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Μαγνησίας Νομός Εύβοιας Νομός Εύβοιας Νομός Εύβοιας Νομός Έβρου Νομός Έβρου Νομός Έβρου Νομός Καβάλας Νομός Καβάλας Νομός Καβάλας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Κεφαλληνίας Νομός Λευκάδας Νομός Λευκάδας Νομός Λευκάδας Νομός Ζακύνθου Νομός Κέρκυρας Νομός Αιτωλοακαρνανίας Νομός Φωκίδας Νομός Βοιωτίας Νομός Φθιώτιδας Νομός Ευρυτανίας Νομός Άρτας Νομός Καρδίτσας Νομός Πρέβεζας Νομός Λάρισας Νομός Θεσπρωτίας Νομός Ιωαννίνων Νομός Τρικάλων Νομός Γρεβενών Νομός Καστοριάς Νομός Κοζάνης Νομός Πιερίας Νομός Φλώρινας Νομός Κιλκίς Νομός Σερρών Νομός Θεσσαλονίκης Νομός Πέλλας Νομός Ημαθίας Νομός Δράμας Νομός Ξάνθης Νομός Ροδόπης Νομός Χαλκιδικής Νομός Χαλκιδικής Νομός Χαλκιδικής Άγιο Όρος

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη ή το email σας