#1 «Ήρωες»

Δεν θα μπορούσε, να μην ξαναπατήσει το σανίδι η πρωτοκλασάτη τριάδα που μας σύστησε το έργο του Ζεράλντ Σιμπλερά. Γιάννης Φέρτης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πιατάς υποδύονται μοναδικά τους τρεις γερογκρινιάρηδες αξιωματικούς που αναπολούν περασμένες ένδοξες εποχές. (Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από 3/11)

#2 «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Ο Σάββας Στρούμπος και η ομάδα του (Έλλη Ιγγλίζ, Έβελυν Ασουάντ, Κων/νος Γώγουλος, Χρήστος Κοντογεώργης) συνεχίζουν την ενασχόλησή τους με την αιχμή του ερευνητικού θεάτρου, ερχόμενοι ξανά αντιμέτωποι με το σπουδαιότερο κείμενο του 21ου αιώνα και τα αναπάντητα ερωτήματά που έθεσε ο Μπέκετ. (Άττις-Νέος Χώρος, από 1/11)

#3 «Εκτός ύλης»

Για τρίτη σεζόν ο βραβευμένος μονόλογος του Κώστα Λεϊμονή, που ερμηνεύει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Η ομιλία ενός υπό παραίτηση, διεφθαρμένου υπουργού είναι το θέμα αυτής της εύστοχης παράστασης που θέτει πιο επιτακτικά από ποτέ ζητήματα εξουσίας, πολιτικής και συνείδησης. (Ιλίσια, 5-13/11)

#4 «Stambοul Train»

Tο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν που διαδραματίζεται στο θρυλικό Οριάν Εξπρές συνεχίζει το θεατρικό του ταξίδι. Η παράσταση της Τατιάνας Λύγαρη δίνει πνοή στο εμβληματικό έργο του Μεσοπολέμου, που διαδραματίζεται παραμονές του Ολοκαυτώματος, έχοντας ως χώρο δράσης ένα αληθινό βαγόνι του ίδιου τρένου. (Τρένο στο Ρουφ, από 2/11)

#5 «REM/Κήπος»

Το προσωπικό στοίχημα της Άννας Κοκκίνου συντίθεται από θραύσματα κειμένων (Όμηρος, Γέιτς, Πάουντ, Έλιοτ) και ταινιών (Βιγκό, Ταρκόφσκι, Μπέργκμαν) για να δημιουργήσει επί σκηνής ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που επεκτείνει τα όρια πρόσληψης του κόσμου και ανοίγει δρόμους στο όνειρο και τη φαντασία. (Σφενδόνη, από 3/11)

Πηγή: athinorama.gr