Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης η εκδήλωση του περιοδικού Ενδοχώρα με τίτλο «Κύπρος 1974 – 45 χρόνια μετά», προς τιμή των νεκρών και των αγνοουμένων της εισβολής του ΑΤΤΙΛΑ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας του Ιστορικού Σωματείου “Αδούλωτη Κερύνεια” Ιωάννης Σιεκέρσαββας. Προλόγισε ο Γιάννης Κουριαννίδης διευθυντής του περιοδικού, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική.
Ο κος Σιεκέρσαββας ανέλυσε την πορεία του Κυπριακού από το 1974 μέχρι σήμερα καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι .Εστίασε στις ευθύνες ,στους λάθους χειρισμούς του πολιτικού κόσμου στην Κύπρο και στην Ελλάδα, καθώς και στο ρόλο της Τουρκίας και των Μεγάλων Δυνάμεων. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.
Πλήθους κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Γωγάκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου. Συνδέσμου Απογόνων Μακεδονομάχων Μιχάλης Παπανούσης, ο πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης, ο ταμίας της ΠΟΘΣ Αχιλλέας Παπαντίνας, ο εκδότης Ανδρέας Γερμανός, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ Αθανασία Πέτσα.

Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της εκδήλωσης η υπεύθυνη της Ηπειρωτικής Εστίας  Αθηνά Τοτοκώτση.