«Ενόψει και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού κάθε εκδήλωση που φωτίζει ψηφίδες της ιστορικής μας διαδρομής είναι πολύτιμη». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης κ. Σιδέρη Δελαρούδη, με αφορμή την εκδήλωση μνήμης προς τιμήν των οικιστών της ομώνυμης συνοικίας της Λάρισας, που κατάγονταν από την Ανατολική Ρωμυλία.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία τιμής της μνήμης των προγόνων σας από την αλησμόνητη πατρίδα της Ανατολικής Ρωμυλίας, της ένδοξής μας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Λυπούμαι, αλλά λόγω των έκτακτων κοινοβουλευτικών εξελίξεων -αν και είχα προγραμματίσει να παραβρεθώ- αδυνατώ να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας.

Οφείλω, όμως, να επισημάνω ότι η πράξη σας αυτή είναι και υπενθύμιση του χρέους μας να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές τη γνώση για την ιστορική συνέχεια του έθνους μας, που μεγαλούργησε στην καθ’ ημάς Ανατολή.

Ενόψει και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού κάθε εκδήλωση που φωτίζει ψηφίδες της ιστορικής μας διαδρομής είναι πολύτιμη.

Αξίζουν τιμή και δόξα σε όσους σε δίσεκτα χρόνια κράτησαν ψηλά τη σημαία της ρωμιοσύνης, διατηρώντας με υψηλό τίμημα την εθνική μας ταυτότητας».

Πηγή: larissanet.gr