Τουλάχιστον 18 παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 16 ετών έχασαν τη ζωή τους όταν  ξέσπασε πυρκαγιά σε σχολή πολεμικών τεχνών στην επαρχία Χενάν της Κίνας. Τα  θύματα στην πλειονότητά τους ήταν εσωτερικοί σπουδαστές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Beijing Youth Daily που όμως αποσύρθηκε από τον ιστότοπό της χωρίς να εξηγηθεί το γιατί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 03:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 22:00 χθες Πέμπτη ώρα Ελλάδας) και κατασβέστηκε αργότερα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές της κομητείας Τζετσένγκ.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς στη σχολή, στην πόλη Σανγκτσιού, τραυματίστηκαν άλλοι 16 άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, Δεν έχουν γίνει ακόμη σαφή τα αίτια της πυρκαγιάς .

Η αστυνομία συνέλαβε τον διευθυντή της σχολής, αλλά δεν  δημοσιοποίησε τα στοιχεία του, ούτε την επωνυμία της σχολής.

Τέτοιου είδους καταστροφές δεν είναι ασυνήθιστες στη γιγαντιαία ασιατική χώρα, όπου η ασφάλεια κτιρίων συχνά παραβλέπεται και οι κατασκευές σε αρκετές περιπτώσεις αψηφούν τον πολεοδομικό κώδικα.

Από παραλείψεις ασφαλείας στον πολεοδομικό κώδικα στο παρελθόν  προκλήθηκε τη 13η Ιουνίου, έκρηξη σε αγωγό αερίου στην επαρχία Χουμπέι είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 138. Συνελήφθησαν οκτώ υπάλληλοι επιχείρησης αερίου από την τοπική αστυνομία όταν αποκαλύφθηκαν παραλείψεις στην εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας.

Ακόμη μια από τις πιο πολύνεκρες πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας είχε εκδηλωθεί σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Λουογιάνγκ, επίσης στη Χενάν, την ημέρα των Χριστουγέννων του 2000, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 309 άνθρωποι, οι περισσότεροι από δηλητηρίαση αφού εισέπνευσαν καπνό.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua, AFP, Reuters

ertnews.gr