Μια γκαλερί και …εκατοντάδες αφίσες. Μια διαδρομή 52 χρόνων με ένα ιστορικό 426 εκθέσεων. Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει (μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2018) στον ανακαινισμένο, ιστορικό για τα εικαστικά δεδομένα της πρωτεύουσας, χώρο της, στην πλατεία Κολωνακίου 20, μία έκθεση αφιερωμένη στις αφίσες από το αρχείο των εκθέσεων που έχει οργανώσει από το 1966 έως σήμερα.

Οι αφίσες που παρουσιάζονται, αντανακλούν την ιστορία της γκαλερί και των σημαντικών εκθέσεων που πραγματοποίησε τα 52 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της· από τα πρώτα χρόνια, τη δεκαετία του 1960, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Ιόλα, μέχρι και τις πιο σύγχρονες συνεργασίες με διεθνείς γκαλερί όπως οι Denise René, Leo Castelli, Beyeler, Gemini G.E.L., Marian Goodman κ.ά. Περιλαμβάνονται σημαντικά δείγματα αφισών από εκθέσεις που φιλοξενήθηκαν στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα, καθώς και στις γκαλερί του Αλέξανδρου Ιόλα. Ανάμεσα τους βρίσκουμε δείγματα από την Les Nouveaux Réalistes με επιμέλεια του Pierre Restany, την τελευταία έκθεση του Andy Warhol με το Μυστικό Δείπνο το 1987, τις εκθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι: Giorgio De Chirico, Max Ernst, Man Ray, Lucio Fontana, Matta, Chryssa, Γ. Τσαρούχης, Γ. Μόραλης, Ν. Νικολάου, Ν. Κεσσανλής, κ.ά. αλλά και αφίσες ειδικά σχεδιασμένες από καλλιτέχνες (π.χ. Jean Tinguely, Les Lalanne, Takis, Φασιανού κ.ά.) για την έκθεσή τους.

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η Ειρήνη Μαρινάκη και ο Κωνσταντίνος Στεφανής, σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρλόπουλο και τη Δάφνη Ζουμπουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιλεγμένες αφίσες από παλαιότερες εκθέσεις της Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Info

Διάρκεια έκθεσης: μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Πηγή: protothema.gr