Η Κορίνα Αλιβιζάτου και η Μαρώ Ξενάκη  πριν από 4 χρόνια «φύτεψαν»  τον… Σπόρο της φιλαναγνωσίας τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κηφισιά.( Δροσίνη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8086404).

 

 

 Οι αναγνώστες  από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ,  το αγάπησαν . Έδειξαν την αγάπη τους και μέσα από τα «Βραβεία Βιβλίου Public 2018»  και τους χάρισαν  το Βραβείο «Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο» στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public.

 

Η πολύχρονη επαγγελματική  τους   εμπειρία στο χώρο του βιβλίου αποτέλεσαν καλό οιωνό για την δημιουργία  ενός νέου βιβλιοπωλείου  μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης δεδομένου ότι γνώριζαν καλά τον χώρο και τις δυσκολίες του. Το προσωπικό όραμα και η αληθινή  αγάπη για  την δημιουργία  άνοιξε τα φτερά  τους με επιτυχία.

Οι αναγνώστες σήμερα  στον Σπόρο  βρίσκουν όλες σχεδόν τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και  κλασσικές επιλογές  Ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, ποίηση, φιλοσοφία, θέατρο, επιστήμες, ψυχολογία, τέχνη, δοκίμιο και  παιδικό βιβλίο.

Διαθέτουν  εξαιρετικές χειροποίητες δημιουργίες για  δώρα ,  σημειωματάρια , αφίσες , τετράδια , ημερολόγια  κά είδη που ξεχωρίζουν για την κομψότητα και την τέχνη τους.

Με τις αναγνωστικές  προτάσεις  τους  και την συζήτηση για τα βιβλία και τους συγγραφείς   καλλιεργούν  μία  εξαιρετική-μοναδική σχέση με τους αναγνώστες που δεν είναι μόνο πελατειακή. Αποτελεί στέκι- πέρασμα για το αναγνωστικό κοινό και τους φίλους του βιβλιοπωλείου.

Παράλληλα ζωντανεύουν τον χώρο του βιβλιοπωλείου με δράσεις όπως η Λέσχη Ανάγνωσης Ποίησης και ο κύκλος συναντήσεων book therapy.

Διοργανώνουν   σε σταθερή βάση  παρουσιάσεις βιβλίων με μεγάλη επιτυχία και έχουν δημιουργήσει έναν σταθερό αναγνωστικό πυρήνα.

Ο κόσμος αγκαλιάζει τα μικρά βιβλιοπωλεία ( κάτι που βλέπουμε και  σε άλλες περιοχές  ) γιατί εκτιμά την ποιότητα των  υπηρεσιών και εμπιστεύεται τις προτάσεις τους . Είναι θαυμαστό  και πολύ καλό σε μια χώρα με τόσες δυσκολίες να υπάρχουν τόσα  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ βιβλία όλων των ειδών. Οι γιορτές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να δωρίσει κανείς βιβλία ( δηλ   ομορφιά , γνώση , τέρψη). Χαρίζουμε βιβλία λοιπόν αυτές τις γιορτές!

 

  

Ευχόμαστε μία ακόμα  επιτυχημένη και δημιουργική  χρονιά στον ΣΠΟΡΟ.