Ανησυχία για τους επόμενους μήνες – Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό θανάτων, ενώ ακολουθεί Βραζιλία, Ινδία και Μεξικό - Τι δείχνουν τα στοιχεία του Τζον Χόπκινς

Το θλιβερό όριο των 200.000 θανάτων, λόγω των επιπλοκών από τον κορωνοϊό έσπασαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Πανεπιστημίου, οι θάνατοι στις ΗΠΑ έφτασαν τους 200.005 και η χώρα γίνεται η πρώτη στους θανάτους παγκοσμίως, ενώ ακολουθούν Βραζιλία, Ινδία και Μεξικό.

Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στην Καλιφόρνια ενώ ακολουθούν Τέξας και Φλόριντα, ενώ οι ειδικοί ανησυχούν για αύξηση των μολύνσεων στα μεσοδυτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αϊόβα.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και από αυτούς θα φανεί η εξέλιξη της πανδημίας μέσα στο χειμώνα. Μάλιστα, δίνουν έμφαση στη βελτίωση των rapid test, της ιχνηλάτησης, της απομόνωσης και τη χρήση της καραντίνας, αντί να δίνεται έμφαση στην κατ’ οίκον εργασία και στην απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο.

protothema.gr