Το νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10/2020), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Τζανακόπουλο για μία σειρά από θέματα που αφορούν τον Δήμο Τρίπολης, σε μία συζήτηση η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα.
Ειδικότερα, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στα μειωμένα έσοδα που παρουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν αυξημένες δαπάνες για να καλύψει ο Δήμος τις υπάρχουσες ανάγκες.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η χρηματοδότηση των Δήμων δεν πρέπει να καθορίζεται μόνο βάσει πληθυσμού, αλλά και από επιπλέον κριτήρια και ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει κάθε περιοχή.
Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ για τα αντιπλημμυρικά έργα ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι «τρέχουν» οι διαδικασίες, από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης, ώστε το σημαντικό αυτό έργο υποδομής για την πόλη να ενταχθεί σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πλην του προγράμματος «Τρίτσης».