Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στο «Δ. Τόφαλος» ήταν ο πρώτος για τον Προμηθέα στην Basket League, από τη στιγμή που οι προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις των Πατρινών αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε δώσει δείγματα γραφής μόνο στο Super Cup και το EuroCup κι απόψε έκανε ποδαρικό στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δίχως τους Χάρη Γιαννόπουλο, Νίκολα Ραντίσεβιτς που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, έχοντας ως MVP τον Δημήτρη Αγραβάνη που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Προμηθέας Πατρών μπήκε  δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με +7 (8-1, 2:51) αφού Αγραβάνης και Αγκμπελέσε σκόραραν σε δυο διαδοχικές κατοχές. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ δεν άρχισε καλά τον αγώνα έχοντας 0/3 δίποντα, 1/2 βολές και 2 λάθη στις πρώτες επιθέσεις του όμως το timeout του Κώστα Μέξα αφύπνισε τον «Δικέφαλο» που ισοφάρισε σε 11-11.

Ακολούθως ο Δημήτρης Κακλαμανάκης έκανε ένα τρομερό poster dunk μπροστά στον Λούντζη για το 16-19 όμως ο Προμηθέας έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 26-23. Στη συνέχεια ο Προμηθέας επέμεινε στο μακρινό σουτ ενώ ο Μάντζαρης ήταν ο κορυφαίος δημιουργός του αγώνα, έχοντας ήδη 6 ασίστ λίγο πριν από το ημίχρονο. Ο Έλληνας γκαρντ ανέβασε τη διαφορά στο +7 (41-34) και ο Ντιάντε Γκάρετ έβαλε ένα δύσκολο λέι απ για τους γηπεδούχους που πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 43-36.

Στη συνέχεια οι Πατρινοί βρήκαν λύσεις πίσω από τα 6μ.75 με τρία συνεχόμενα  τρίποντα των Αγκμπελέσε, Μάντζαρη για το 62-54 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος στο «Δ. Τόφαλος». Η αποβολή του Αγκμπελέσε (αντιαθλητικό στο πρώτο δεκάλεπτο και τεχνική ποινή) έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μαζέψει τη διαφορά και να μειώσει σε 66-65 στο 34:07 μετά από δυο βολές του Λαβ κι ένα δίποντο του Τσαλμπούρη. Μάλιστα ο Τσαλμπούρης έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, κάνοντας το 66-68 στα 4:24 για το  φινάλε!

Ο Προμηθέας αντέδρασε, ο Μίλερ μπήκε στην εξίσωση, ο Αγραβάνης συνέχισε να αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των γηπεδούχων που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και την αστοχία του ΠΑΟΚ και προηγήθηκαν με 78-70 στα 51.7 για το τέλος! Ο «Δικέφαλος» έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει μειώνοντας σε 81-76 με το τρίποντο του Γκρίφιν αλλά μέχρι εκεί. Οι Πατρινοί επικράτησαν με 83-80 και πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 43-36, 62-54, 83-80.

Πηγή:gazzetta.gr