Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε στόχο έναν αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας κοντά στην πόλη Αλ-Μπαμπ, σε έναν τομέα που ελέγχεται από φιλότουρκους αντάρτες, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Η επίθεση, σε περιοχή πολύ κοντά στα σύνορα με τη γειτονική Τουρκία, σημειώθηκε στην επαρχία του Χαλεπίου. Αυτές οι περιοχές που ελέγχονται από τον τουρκικό στρατό και συριακές εφεδρικές δυνάμεις πλήττονται συχνά από στοχευμένες επιθέσεις και δολοφονίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τρεις αστυνομικοί και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.

Εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί μέσα στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν ο επικεφαλής ενός αστυνομικού τμήματος στα περίχωρα της Αλ-Μπαμπ, διευκρίνισε ο Ραχμάν.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 19 ανθρώπων, αστυνομικών και αμάχων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Αμπντελ Ραμάν δεν απέκλεισε την ευθύνη για την επίθεση να φέρουν τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, οργάνωσης που διαθέτει ενεργούς πυρήνες στην περιοχή.

Ωστόσο τα εδάφη αποτελούν πεδίο και εσωτερικών διαφορών μεταξύ των διαφόρων φατριών ανταρτών.

Τον Οκτώβριο, τουλάχιστον 18 άνθρωποι, εκ των οποίων 13 άμαχοι, σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Αλ-Μπαμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο πόλεμος στη Συρία ξέσπασε το 2011 και περιπλέχθηκε με την πάροδο των χρόνων, με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων και την εμφάνιση οργανώσεων τζιχαντιστών.

Η σύγκρουση μετρά ήδη περισσότερους από 380.000 νεκρούς και οδήγησε στον δρόμο της εξορίας εκατομμύρια ανθρώπους.

Πηγή: kathimerini.gr