Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πρωτοστατεί σε εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις με τη συνεργασία έμπειρων και άρτια εκπαιδευμένων ιατρικών ομάδων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στη Λάρισα.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στερεοτακτική τοποθέτηση βαλβίδας ειδικού τύπου (Ommaya port) σε ογκολογικό ασθενή, μετά από σύσταση του θεράποντος ιατρού,  Παθολόγου – Ογκολόγου Ιωάννη Γκιουλμπασάνη, με συνεχή καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο (real time navigation) από τον υπερσύγχρονο πλοηγό Stealth Station S8 της Medtronic. Σκοπός της επέμβασης η απευθείας έγχυση φαρμάκων εντός του εγκεφαλικού παρεγχύματος με μεγαλύτερη ακρίβεια για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στη θεραπεία της ασθενούς, ηλικίας 40 ετών, η οποία πάσχει από λεπτομηνιγγική διασπορά νωτιαίου μυελού.

Η επέμβαση έγινε από τον Νευροχειρουργό, Ιορδάνη Γεωργιάδη, Επιμελητή της Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με Αναισθησιολόγο τον κο Δημοσθένη Χαραλαμπίδη και νοσηλεύτρια χειρουργείου την κα Ελένη Παγάνα.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι βασική υποχρέωση προς τους ασθενείς. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, το άριστο ιατρικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας καθιστούν τις συνθήκες νοσηλείας μοναδικές στη Θεσσαλία και στην ευρύτερη περιοχή.

https://bit.ly/1stNRX-IasoThessalias

Πηγή: larissanet.gr