H Τζούλια Ζησοπούλου είναι Φενγκ Σούι & Life Coach και η αποστολή της, όπως η ίδια  λέει στη Χρύσα Σαραντοπούλου είναι “να καθοδηγεί τους ανθρώπους να ζουν μία ζωή γεμάτη αφθονία και ευτυχία στο περιβάλλον που τους ταιριάζει”.
Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι έχει συνδυάσει μοναδικά το Life Coaching με τις εφαρμογές του Φενγκ Σούι στο χώρο & την ανάλυση χαρακτήρα-profiling.
Παράλληλα με τις υπηρεσίες της πραγματοποιεί ομιλίες και σεμινάρια αυτοβελτίωσης σε συνδυασμό με το Φενγκ Σούι, την ανάλυση χαρακτήρα-profiling και το Life Coaching.
Η ανάλυση χαρακτήρα-profiling βασίζεται στην ημερομηνία και την ώρα γέννησης του ατόμου και τα δεδομένα που προκύπτουν βοηθούν στην αποκωδικοποίηση του χαρακτήρα, την ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο

Στο βιβλίο ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021, έχει αφιερώσει μία ολόκληρη ενότητα στο Life Star, περιλαμβάνοντας το μαθηματικό μοντέλο, τους πίνακες, τι σημαίνει η κάθε κατεύθυνση και τη χρήση μπορεί να έχει. Μαζί με το βιβλίο ο αναγνώστης παίρνει ως δώρο το Ημερολόγιο 2021 για την επίτευξη στόχων, το οποίο αποτελεί την εφαρμογή του βιβλίου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021 και προσφέρεται ως εργαλείο για την επίτευξη στόχων.

Τι είναι το Φενγκ Σούι και που χρησιμεύει;
Το Φενγκ Σούι έχει να κάνει αποκλειστικά με την ενέργεια και σαν μία πανάρχαια τεχνική με ρίζες 4000 ετών, έρχεται να εναρμονίσει τον άνθρωπο, με τον χώρο και το εξωτερικό περιβάλλον. Το Φενγκ Σούι ως επιστήμη είναι η αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο, που βελτιώνει την “ψυχολογία του σπιτιού” και ενεργοποιεί τη συναισθηματική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Είναι αλήθεια ότι διανύουμε μια εποχή όπου ψάχνουμε τη σύνδεση με τη γη, το περιβάλλον, τον εαυτό μας και τους ανθρώπους. Το Φενγκ Σουι, όπως και η ανάλυση χαρακτήρων σαν εφαρμογές λειτουργούν ως μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Το Φενγ Σούι σαν ορισμός αποτελείται από δύο λέξεις: Το Φένγκ που σημαίνει Άνεμος και το Σούι που σημαίνει Νερό και σαν τεχνική όταν εφαρμοστεί σωστά:

⦁ Προσελκύει την ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον δίνοντας έμφαση στις ευνοϊκές μορφολογίες.
⦁ Αναδεικνύει και αξιοποιεί τα θετικά σημεία του χώρου, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τα αρνητικά μέσα σε αυτόν
⦁ Εναρμονίζει τον άνθρωπο με το περιβάλλον σύμφωνα με τα προσωπικά του στοιχεία, την ημερομηνία και την ώρα γέννησης- μία μέθοδος η οποία είναι γνωστή ως profiling χαρακτήρα ή BaZi.
⦁ Λαμβάνει υπόψη την επιρροή του χρόνου και ενεργοποιεί τους ευνοϊκούς συνδυασμούς την κατάλληλη χρονική περίοδο.

Εφαρμόζεται σε οικίες, διαμερίσματα, επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, εμπορικά κέντρα και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό πόλεων, οικισμών και συγκροτημάτων.
Πως συνδέεται η ανάλυση χαρακτήρων με το Φενγκ Σούι στο χώρο του σπιτιού ή του γραφείου;
Το Φενγκ Σούι ως επιστήμη εναρμονίζει τον άνθρωπο με το περιβάλλον, τον βοηθά να συνδεθεί με το χώρο του και να αναδείξει στο μέγιστο τη δυναμική του σύμφωνα με τα προσωπικά του στοιχεία- μία μέθοδος η οποία είναι γνωστή ως ανάλυση χαρακτήρα ή BaZi.
Είναι το περιβάλλον συμβατό με το προφίλ σου; Σου ταιριάζει και πως μπορείς να το αξιοποιήσεις;
Σύμφωνα λοιπόν με τα προσωπικά στοιχεία του ατόμου, υπάρχουν σημεία στο χώρο που αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία αυτά και αποκαλύπτουν τη δυναμική του ίδιου του ατόμου. Μέσα από τη σχέση αυτή ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΧΩΡΟΣ μπορούμε να δούμε:
⦁ Το είδος της σύνδεσης που έχουμε με τον χώρο και πόσο άνετα νιώθουμε μέσα σε αυτόν
⦁ Πως προσδιορίζεται η ταυτότητα μας και πως επηρεάζεται η συμπεριφορά μας
⦁ Τι δραστηριότητες μας ταιριάζουν καλύτερα και ποια σημεία μας ευνοούν σε ατομικό επίπεδο, ώστε να τα χρησιμοποιούμε με τον τρόπο που μας ταιριάζει
⦁ Με ποιον τρόπο αναδεικνύουμε τα ταλέντα μας και εξελισσόμαστε σε όλους τους τομείς.
Η μελέτη του Φενγκ Σούι και η ανάλυση χαρακτήρα, βασίζονται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου και έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Tι μπορείς να κάνεις όταν αποκωδικοποιείς τον χαρακτήρα σου;
Η ανάλυση χαρακτήρα-profiling βασίζεται στην ημερομηνία και την ώρα γέννησης του ατόμου και τα δεδομένα που προκύπτουν βοηθούν στην αποκωδικοποίηση του χαρακτήρα, την ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τι αναλύει:
⦁ Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας
⦁ Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι δραστηριότητες που βελτιώνουν την καθημερινότητα
⦁ Πως λειτουργούμε στις προσωπικές μας σχέσεις
⦁ Πως έλκουμε τον κατάλληλο σύντροφο
⦁ Ποιος επαγγελματικός τομέας μας ταιριάζει καλύτερα
⦁ Πως μπορούμε να αυξήσουμε τα εισοδήματά μας
⦁ Ποιες συνήθειες μας βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας
⦁ Ποιοι είναι οι άνθρωποι που λειτουργούν ως μέντορες για εμάς
Η ανάλυση χαρακτήρα-profiling παρέχει ένα λεπτομερές και πλήρες εργαλείο στον άνθρωπο ώστε να αναλάβει δράση και να γίνει ο Life Coach της ζωής του. Επίσης ενδείκνυται για παιδιά και εφήβους.

Ποια είναι τα 5 στοιχεία στο Φενγκ Σούι και ποια είναι τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν το κάθε στοιχείο;
Το Φενγκ Σουι, όπως και η ανάλυση χαρακτήρων βασίζονται στα 5 στοιχεία: το ξύλο, τη φωτιά, τη γη, το μέταλλο και το νερό. Το κάθε στοιχείο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αλληλοεπιδρά με τα υπόλοιπα με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Παράδειγμα το στοιχείο του ξύλου θρέφει τη φωτιά, εξαντλεί το νερό και ελέγχει/αποδυναμώνει τη γη. Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχές του Φενγκ Σούι χρειαζόμαστε και τα 5 στοιχεία σε αρμονία μεταξύ τους.

Ποια είναι τα βήματα για να χτίσει κάποιος το σπίτι του σωστά;
Το 1ο βήμα που χρειάζεται να προσέξουμε είναι το σχήμα του σπιτιού. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τα σπίτια με ευνοϊκή ενέργεια έχουν τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα η κάτοψη ενός σπιτιού χωρίζεται σε 9 περιοχές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 9 τομείς της ζωής μας. Αν λείπει κάποια από τις 9 περιοχές, τότε δημιουργείται πρόβλημα στον αντίστοιχο τομέα της ζωής μας.

Στο συγκεκριμένο σχήμα η είσοδος του σπιτιού βρίσκεται στον Νοτιοδυτικό τομέα με κατεύθυνση προς τον Νότο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το εξωτερικό περιβάλλον και τη μορφολογία του, έτσι το σπίτι- κτίριο να είναι εναρμονισμένο με αυτό. Φροντίζουμε η πίσω πλευρά του σπιτιού να είναι καλυμμένη, δηλαδή μορφολογικά από πίσω να έχουμε το υψηλότερο έδαφος και από μπροστά- πρόσοψη- το πιο χαμηλό. Φανταστείτε το σπίτι σαν έναν άνθρωπο ο οποίος φροντίζει να έχει την πλάτη του καλυμμένη, ενώ μπροστά έχει ανοιχτό και ορατό πεδίο. Το 3ο βήμα αφορά στην εφαρμογή του Φενγκ Σούι για τον εσωτερικό χώρο και περιλαμβάνει την διαρρύθμιση του σπιτιού.

Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγ Σούι λαμβάνουμε υπόψη τα παρακάτω:
⦁ Το κέντρο του σπιτιού να είναι ελεύθερο, γιατί η ενέργεια το chi, όπως κινείται από το εξωτερικό περιβάλλον συγκεντρώνεται στο κέντρο και μετά διασκορπίζεται στον υπόλοιπο χώρο.
⦁ Η κεντρική είσοδος να είναι καλά φωτισμένη και τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε ανοίγοντας την να βλέπουμε έναν ανοιχτό χώρο.
⦁ Τοποθετούμε τις κρεβατοκάμαρες στην πίσω πλευρά του σπιτιού, όπου έχουμε περισσότερο ησυχία και η ενέργεια είναι περισσότερο yin. Οι κρεβατοκάμαρες φροντίζουμε να έχουν άρτιο σχήμα και τα παράθυρα να είναι διαμορφωμένα ώστε να φωτίζουν επαρκώς το χώρο.
⦁ Η κουζίνα, η οποία συμβολίζει την ευμάρεια και την υγεία, είναι καλό να τοποθετείται σε σημείο φωτεινό και εξωτερικά να υπάρχει καλή μορφολογία.
⦁ Οι τουαλέτες τοποθετούνται προς την πίσω πλευρά του σπιτιού. Καλό είναι να μην βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο.
⦁ Το σαλόνι και η τραπεζαρία είναι προτιμότερο να τοποθετούνται κoντά στην κεντρική είσοδο και να λειτουργούν σαν χώροι που υποδέχονται την ενέργεια καθώς εισέρχεται στο χώρο. Φροντίζουμε ώστε οι συγκεκριμένοι χώροι να είναι ανοιχτοί, φωτεινοί και σε σημεία με την περισσότερη ενέργεια.
⦁ Οι σκάλες και το ασανσέρ, αν πρόκειται για σπίτι με ορόφους είναι προτιμότερο να βρίσκονται σε μία από τις δύο πλαϊνές πλευρές του σπιτιού. Αποφεύγουμε όπως ανάφερα παραπάνω την τοποθέτηση τους στο κέντρο του σπιτιού.

Ένα ακατάστατο δωμάτιο, είναι αρνητική ενέργεια για το Φενγκ Σούι;
Οποιοσδήποτε χώρος είναι ακατάστατος δημιουργεί μπλοκαρίσματα και δεν επιτρέπει στην ενέργεια να ρέει αρμονικά. Σαν αποτέλεσμα ένα ακατάστατο δωμάτιο προσελκύει μπερδέματα και ακαταστασία στη ζωή μας, αντικατοπτρίζοντας με αλλά λόγια την παρούσα κατάσταση. Ας αναρωτηθούμε, σε ποια φάση της ζωής μας αφήνουμε το δωμάτιο ακατάστατο και σε ποια φάση φροντίζουμε ώστε ο χώρος μας να είναι καθαρός και οργανωμένος. Αν λοιπόν θέλουμε να ενισχύσουμε την ενέργεια μας, να κοιμόμαστε καλύτερα και να νιώθουμε όμορφα, τότε καλό θα είναι να εφαρμόζουμε απλές τεχνικές του Φενγκ Σούι και να διατηρούμε το δωμάτιο μας τακτοποιημένο.

Τι είναι τo Life star και πως βρίσκουμε τις ευνοϊκές μας κατευθύνσεις;
Το Life star ή αλλιώς αριθμός Gua, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο Φενγκ Σούι και αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά του ανθρώπου. Προκύπτει από την ημερομηνία γέννησης και το φύλο και προσδιορίζει τις προσωπικές μας ευνοϊκές κατευθύνσεις που φέρνουν καλοτυχία στον πλούτο, την υγεία, τις σχέσεις, την αρμονία, την καλοτυχία. Επίσης καθορίζει ποιες κατευθύνσεις είναι ευνοϊκές και ποιες καλό είναι να αποφεύγουμε. Οι κατευθύνσεις αυτές είναι απαραίτητες σε μία μελέτη Φενγκ Σούι, όσον αφορά τις θέσεις και τον προσανατολισμό της κουζίνας, του κρεβατιού, του γραφείου, κ.τ.λ.
Στο βιβλίο μου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/3BMyAF5 έχω αφιερώσει μία ολόκληρη ενότητα στο Life Star, περιλαμβάνοντας το μαθηματικό μοντέλο, τους πίνακες, τι σημαίνει η κάθε κατεύθυνση και τη χρήση μπορεί να έχει.

Τα ρολόγια στο τοίχο, είναι κακό Φενγκ Σούι;
Το ρολόι σαν σύμβολο μας συνδέει με την έννοια του χρόνου, τον προγραμματισμό και την οργάνωση. Έχει συγκεκριμένο ρόλο και λόγω της κίνησης των δεικτών αντιπροσωπεύεται από την yang ενέργεια. Άρα σαν yang στοιχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσει και να ενισχύσει τα θετικά σημεία στο χώρο του σπιτιού ή του γραφείου σύμφωνα με την τεχνική των flying stars.
Τα ρολόγια γενικότερα μπορούν να τοποθετηθούν στο σαλόνι, στο γραφείο ή στην κουζίνα. Καλό είναι να αποφεύγονται στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο σας Φενγκ Σούι  και ποιες είναι οι ενότητες;  
Το βιβλίο μου: Φενγκ Σούι 2021 είναι το δεύτερο συγγραφικό μου έργο, το οποίο προέκυψε από την ανάγκη μου να μεταφέρω στους αναγνώστες πολύτιμες γνώσεις και εύκολες τεχνικές του Φενγκ Σουι που μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε χώρο.

Το βιβλίο αποτελείται από 4 ενότητες:

⦁ Εφαρμογή του Φενγκ Σούι για το 2021. Μέσα από τη μελέτη, προκύπτουν ποια σημεία είναι ευνοϊκά και πως μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

⦁ Εύρεση των ευνοϊκών κατευθύνσεων σύμφωνα με τη χρονιά γέννησης. Όπου και αν βρισκόμαστε μπορούμε να επιλέγουμε κάθε φορά την κατεύθυνση που μας ευνοεί ώστε να ολοκληρώνουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι κάνουμε.

⦁ Μυστικά Life coaching, μια ενότητα που αναλύει τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει ο καθένας από μας, ώστε να διαμορφώνει τη ζωή του όπως επιθυμεί.

⦁ Την ανάλυση των 12 κινέζικων ζωδίων και τα χαρακτηριστικά της χρονιάς, πως μας επηρεάζει ανάλογα με τη χρονική στιγμή που γεννηθήκαμε και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το 2021 με τα καινούρια δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.

Μαζί με το βιβλίο ο αναγνώστης παίρνει ως δώρο το Ημερολόγιο 2021 για την επίτευξη στόχων, το οποίο αποτελεί την εφαρμογή του βιβλίου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021 και προσφέρεται ως εργαλείο για την επίτευξη στόχων.

Live βίντεο. Κάθε πότε γίνεται και τι θέμα έχει; Ποιος το επιλέγει;
Αποφάσισα να κάνω μια σειρά live videos, συνήθως εβδομαδιαία, με θέματα που προκύπτουν από τις ερωτήσεις που δέχομαι και τις ανάγκες της εποχής. Μετά από 19 χρόνια εμπειρίας, χαίρομαι να επικοινωνώ και να μοιράζομαι με τον κόσμο τεχνικές, χρήσιμες πληροφορίες και να τον ενθαρρύνω να αξιοποιεί τον χώρο του, μετατρέποντας τον σε ένα χώρο που τον βοηθά να νιώθει όμορφα, να αναδεικνύει τα ταλέντα του, να έχει διαύγεια, να αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες και να έλκει τους κατάλληλους ανθρώπους. Να βιώνει ευγνωμοσύνη, αγάπη, ευτυχία!
Η αποστολή μου είναι να καθοδηγώ τους ανθρώπους να ζουν μια ζωή γεμάτη αφθονία και ευτυχία στο περιβάλλον που τους ταιριάζει και με τον τρόπο αυτό, τα live videos λειτουργούν ως μέσο ολοκλήρωσης της. Τα κάνω με πολύ αγάπη και όρεξη και νιώθω ότι συνδέομαι με τον κόσμο μεταφέροντας όμορφα συναισθήματα μαζί με τις γνώσεις μου. Όλα τα βίντεο μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι του YouTube: Julia Zisopoulou

Πώς θα κατεβάσει κανείς δωρεάν τον οδηγό για το Feng Shui;

Ο δωρεάν Οδηγός Feng Shui διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας μου www.juliafsc.com. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, ο κάθε αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να γραφτεί στο Newsletter και να κατεβάσει αυτόματα τον Οδηγό σε μορφή e-book.