1966. Ένας άνεμος επανάστασης αρχίζει να σηκώνεται σε όλον τον κόσμο…
Στο Παρίσι, η Σουζάν, μια νέα κοπέλα με επαναστατικό πνεύμα ασφυκτιά σε μια συντηρητική αστική οικογένεια που προσδοκά να την δει να κάνει έναν καλό γάμο.
Στο Δυτικό Βερολίνο, η ντροπαλή Μάγδα ελπίζει να βρει την οικογένειά της που ζει στην άλλη πλευρά του τείχους, στην Ανατολική Γερμανία.
Την ίδια στιγμή, σε μια Ελλάδα που συντρίβεται από τη δικτατορία, η ορμητική Κλεομένα προσπαθεί να ζήσει δουλεύοντας ως υπάλληλος ενώ ονειρεύεται να σπουδάσει.
Σ’ αυτήν την ραγισμένη και τραυματισμένη Ευρώπη, έχουν όλες ένα κοινό όνειρο: να βρουν τον δρόμο τους στη ζωή, να ανακαλύψουν την αγάπη και πάνω απ’ όλα να γίνουν γυναίκες ανεξάρτητες και ελεύθερες από κάθε καταπίεση.
Ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που μοιάζει με βαλίτσα γεμάτη με κρυμμένα μυστικά: παλιές φωτογραφίες, επιστολές, κάρτες, και τρεις νέες γυναίκες που ασφυκτιούν σε μια κοινωνία που βράζει ως τις παραμονές.

Ιζαμπέλ Πανταζόπουλος

Η Ιζαμπέλ Πανταζόπουλος γεννήθηκε το 1968 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα. Έγινε καθηγήτρια φιλολογίας από αγάπη για την ανάγνωση και τα βιβλία και εργάστηκε σε δύσκολους τομείς της παιδείας, διδάσκοντας εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και παιδιά με πνευματική υστέρηση. Υπήρξε μέλος του ESPE (Ecole Superieure du Professorat et de l’Education). Τον ελεύθερο χρόνο της τον έχει αφιερώσει στην συγγραφή και στην εμψύχωση. Έχει τρία παιδιά και ζει στο Παρίσι. Μπορείτε να την συναντήσετε στον ιστότοπο www.isabellepandazopoulos.net

Πηγή: Εκδόσεις Ωκεανός