Ο Λιούις Χάμιλτον ξανέγραψε τα βιβλία της ιστορίας της Φόρμουλα 1, κατακτώντας την 92η νίκη της καριέρας του στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας, μπροστά από τους Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν.

Οι ελπίδες του Χάμιλτον να ξεπεράσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα στην εκκίνηση όταν τον προσπέρασαν τόσο ο Μπότας όσο και ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός της McLaren τέθηκε μάλιστα επικεφαλής του αγώνα, καθώς και οι δύο οδηγοί της Mercedes πάλευαν υπό ελαφριά βροχή να φέρουν σε θερμοκρασία λειτουργίας τα ελαστικά τους.

Όταν το κατόρθωσαν, πρώτα ο Μπότας και μετά ο Χάμιλτον πέρασαν τον Σάινθ και άρχισαν γρήγορα να απομακρύνονται. Στον 20ο γύρο ήρθε και η σειρά του Χάμιλτον να περάσει τον Μπότας, παίρνοντας την πρωτοπορία του αγώνα, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός ότι υπέφερε από κράμπες στο δεξί του πόδι.

Τις δικές τους δραματικές στιγμές στον πρώτο γύρο είχαν οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες. Οι δύο οδηγοί συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο Πέρες να πέσει στην τελευταία θέση και ο Φερστάπεν στην 5η. Και οι δύο τους ωστόσο ανέκαμψαν περίφημα, με τον Ολλανδό της Red Bull να τερματίζει στην 3η θέση και τον Μεξικανό της Racing Point στην 7η, κερδίζοντας μάλιστα και τον άτυπο τίτλο του οδηγού της μέρας από τους οπαδούς της Φόρμουλα 1.

Για τον τίτλο αυτό, χρειάστηκε να παλέψει τόσο με τον Σαρλ Λεκλέρ ο οποίος μετέτρεψε την 4η θέση της Ferrari στις δοκιμές σε 4η στον αγώνα, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της Scuderia στους τελευταίους αγώνες, όσο και με τον Πιέρ Γκασλί ο οποίος έκανε άλλον ένα εκπληκτικό αγώνα με την Alpha Tauri τερματίζοντας στην 5η θέση, μπροστά από τον αρχικά επικεφαλής Κάρλος Σάινθ.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Renault των Εστεμπάν Οκόν και Ντάνιελ Ρικιάρντο και η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 1η Νοεμβρίου για το Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα.

ert.gr