Ποιητική συλλογή

«Ιδεόπλαστος έρωτας»

ISBN 978-618-00-2330-5

Σελίδες 104, τιμή 10 ευρώ

«Πολλές φορές εκεί που σκέφτεται κανείς ότι γνωρίζει τα πάντα για τον εαυτό του, διαπιστώνει ότι τελικά δεν τα ξέρει όλα.  Έτσι κι εγώ μετά το παραλήρημα της συγγραφής ανακάλυψα το παραλήρημα της ποίησης.  Και τα δύο ήταν  καλά κρυμμένα μέσα μου για χρόνια ατελείωτα αλλά εγώ δεν το γνώριζα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο σας παροτρύνω να  εξετάσετε  επιμελώς τον εσωτερικό σας κόσμο.  Να μάθετε αυτά που μπορείτε να δημιουργήσετε χωρίς καν να το υποψιάζεστε.  Τις ιδιαίτερα κρυμμένες ικανότητες που έχετε, με τις οποίες μόνο κάτω από κάποια συγκεκριμένη προσπάθεια κι αναζήτηση,  μπορείτε να εξωτερικεύσετε.

Κοιτάξτε μέσα σας βαθιά για να ανακαλύψετε πρωτόγνωρες επιθυμίες, παράξενες δεξιοτεχνίες, πολύτιμα συναισθήματα,  αέναους πόθους.  Πιστεύω ότι όλοι έχουμε μέσα μας άπειρες κι άγνωστες δυνατότητες με τις οποίες μπορούμε στη ζωή μας να κάνουμε θαύματα.

[…]

Ο τίτλος «Ιδεόπλαστος έρωτας» με άγγιξε περισσότερο από τις συνώνυμες του λέξεις όπως: άγονος, απεγνωσμένος, αποσυνάγωγος, εικονικός, ιδεατός, μονόδρομος, ονειρόπλαστος, ουτοπικός, πλατωνικός. Μπορώ επίσης να πω ότι με αυτή την τέλεια λέξη εμπρός μου προσπαθούσα να εισχωρήσω απόλυτα στη δομή της και να δημιουργήσω ποιήματα που να αξίζουν την έννοια και αξία της.

[…]

Όλα μιλούν, σχεδόν αναφέρονται στον έρωτα που δεν έχει όρια και λογική αλλά έντονο πάθος. Στον απεγνωσμένο έρωτα και κατά μία διαφορετική έννοια στον ιδεόπλαστο έρωτα. Καθένα όμως ενώ λέει τα ίδια, είναι διαφορετικό. Με διαφορετικές λέξεις και εικόνες προσδιορίζεται το ίδιο θέμα.

[…] Μπορεί σε πολλούς να αρέσουν και  πολλοί άλλοι να τα χαρακτηρίσουν φθηνό συναισθηματισμό.  Η γνώμη τους θα είναι πολυποίκιλη. Είμαι σίγουρη όμως ότι ο καθένας θα τα δει με τη δική του ματιά και θα ταυτιστεί ίσως με κάποια εξ αυτών, σύμφωνα με τα  προσωπικά του βιώματα. Για αυτό από τις χειρόγραφες σελίδες πήγαν κατευθείαν στο τυπογραφείο εκτός από μερικά που αναρτήθηκαν σε ηλεκτρονικές σελίδες.

Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ζήσει έναν πλατωνικό-ιδεόπλαστο  έρωτα όπως τον φανταζόμαστε και τον επιθυμούμε και όχι όπως αυτός εξελίσσεται στην πραγματικότητα.  Όποιος βέβαια έχει ζήσει και δεύτερο και τρίτο είναι πολύ τυχερός. Ακόμη και αν δεν έχει ανταπόκριση στον έρωτά του. Λένε πολλοί ότι από τους δυο που εμπλέκονται  σε μία σχέση πιο κερδισμένος είναι αυτός που αγαπά και όχι αυτός που αγαπιέται.

Ιφιγένεια Αμοργιανού

Βιογραφικό: Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αμοργιανού-Χαντζή. Γεννήθηκα στους Σοφάδες Καρδίτσας. Έμαθα Αγγλικά, Γαλλικά και εξειδικεύθηκα στη μετάφραση. Εκπαιδεύτηκα στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Από το 1992 είμαι μόνιμος κάτοικος Βούλας. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα αγόρι. Εργάστηκα για 27 έτη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας ως Γραμματέας του Καρδιολογικού Τμήματος. Μετά τη συνταξιοδότησή μου από την υπηρεσία μου με ανήλικο παιδί ξεκίνησα μια δεύτερη δημιουργική πορεία στη ζωή μου. Έγραψα και εξέδωσα το πρώτο μου μυθιστόρημα Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ που επανακυκλοφορεί με τον τίτλο ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ, το δεύτερό μου μυθιστόρημα ονομάζεται ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ και το τρίτο μου μυθιστόρημά ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ακολούθησε το ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ και το αστυνομικό θρίλερ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ με την συνέχειά του τον ΚΑΦΕ ΒΑΤΡΑΧΟ τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ακόμη. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει η πρώτη μου ποιητική συλλογή ΙΔΕΟΠΛΑΣΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ. Παράλληλα ασχολούμαι με τη συγγραφή παιδικών διηγημάτων. Έχουν βραβευτεί τα βιβλία μου ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ και ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ από το Σύλλογο Unesco Πειραιώς και Νήσων. Έχω βραβευτεί επίσης από τον ίδιο σύλλογο για το σύνολο του έργου μου. Είναι πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βούλας «ΥΠΑΤΙΑ»

Η ποιητική συλλογή «Ιδεόπλαστος έρωτας» ISBN 978-618-00-2330-5 τιμάται 10 ευρώ και μπορεί να το προμηθευτεί κάθε βιβλιοπώλης από κ. Τζανακάκη.