Eπτά χρόνια μετά την αποχώρησή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ουαλός εξτρέμ, Γκάρεθ Μπέιλ, επέστρεψε στην Τότεναμ. Οι Spurs ολοκλήρωσαν τη σημαντικότερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Επειτα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις εβδομάδων, Ρεάλ και Τότεναμ συμφώνησαν για τον 31χρονο σταρ, ο οποίος επιστρέφει στο Λονδίνο επτά χρόνια μετά τη μεταγραφή-ρεκόρ των 100 εκατ. ευρώ στους Μερένχες. Η επιστροφή του Μπέιλ γίνεται μέσω δανεισμού, ενώ θα στοιχίσει στην Τότεναμ περίπου 20 εκατ. ευρώ (το συμβόλαιό του και μια αμοιβή για τον δανεισμό προς τη Ρεάλ).

Ο Μπέιλ τον τελευταίο χρόνο δεν είχε την καλύτερη σχέση και δεν υπολογιζόταν από τον τεχνικό της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος τον χρησιμοποίησε ελάχιστα μετά την επιστροφή από τον break εξαιτίας της πανδημίας. Προηγουμένως πάντως τα κατέκτησε όλα με τη φανέλα της Ρεάλ με την οποία έπαιξε 251 φορές, σκόραρε από 105 γκολ και μοίρασε 68 ασίστ. Ο Μπέιλ πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 9, αλλά θα αργήσει να αγωνιστεί καθώς ήταν τραυματίας.

«Είναι τέλειο που επέστρεψα. Είναι σύλλογος με ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Είναι εδώ που έκανα όνομα και είναι φανταστικός σύλλογος και οπαδούς. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πίσω Τώρα είναι ευκαιρία να αποκτήσω ξανά φυσική κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα ώστε να κερδίσουμε τρόπαια. Πάντα πίστευα ήδη από την ημέρα που έφευγα πως θα επέστρεψα κάποια στιγμή και τώρα η ευκαιρία έγινε πραγματικότητα» δήλωσε ο Μπέιλ.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ήταν η καλύτερη στιγμή για εμένα. Είμαι πεινασμένος και έχω κίνητρο για να κυνηγήσω πράγματα για την Τότεναμ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Επιστρέφω με την ψυχολογία ότι μπορούμε να κερδίσουμε τρόπαια, ότι όλα είναι πιθανά. Ο σύλλογος από τότε που έφυγα αναπτυσσόταν διαρκώς και ακόμη και το νέο γήπεδο δείχνει την αλλαγή που υπάρχει στην ομάδα. Τώρα πρέπει να πάμε στο επόμενο επίπεδο, να κερδίσουμε τίτλους. Το λέω διαρκώς, όμως, αυτός είναι ο ένας και μοναδικός μας στόχος», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μπέιλ μετά την επιστροφή του στην Τότεναμ.

Πηγή: ethnos.gr