Η αγαπημένη συγγραφέας Γεωργία Δεμίρη συστήνει στο αναγνωστικό κοινό του ΠολιςPost και την Αλεξοπούλου Βασιλική το ολοκαίνουργιο βιβλίο της «Ροζ Στόρι» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό, ρομαντικό και αισιόδοξο μυθιστόρημα που αφορά μία ιστορία αγάπης μεταξύ ενός πάμπλουτου πρίγκιπα, του Βλαδίμηρου Ζαχάροφ-Ευγενικού και μίας κοινής θνητής, της Σπυριδούλας. Οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται μέσα από θεμελιώδεις αντιθέσεις, καθώς ο Βλαδίμηρος ως γοητευτικός, πλούσιος, αιθεροβάμων νέος έχει λυμένα όλα του τα προβλήματα, ενώ η φτωχή «Σταχτοπούτα» παλεύει με νύχια και με δόντια ακόμη και για να βιοποριστεί…                      Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τη συγγραφέα και το μυθιστόρημά της «Ροζ Στόρι» μέσα από την απολαυστική συνέντευξη.

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1005579/roz-stori


 

  1. Αγαπητή κυρία Δεμίρη, αρχικά νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης. Η ιστορία του νέου σας βιβλίου «Ροζ Στόρι» θυμίζει πολύ το παραμύθι της Σταχτοπούτας και του Πρίγκιπα. Εσείς εμπνευστήκατε από το παραμύθι και το γνωστό λογοτεχνικό μοτίβο;

Κι εγώ με τη σειρά μου νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μου κάνατε. Πράγματι, εμπνεύστηκα από το λογοτεχνικό μοτίβο της Σταχτοπούτας, το οποίο έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες αισθηματικά βιβλία και ταινίες. Στη δική μου παραλλαγή προσάρμοσα το μύθο στην Ελλάδα του σήμερα και προσπάθησα να κάνω τους δυο κεντρικούς πρωταγωνιστές πιο γήινους, αληθινούς ανθρώπους με αληθινά προβλήματα.

 

  1. Ο Βλαδίμηρος και η Σπυριδούλα είναι δύο άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους. Πώς γεφυρώνονται τέτοιες κοινωνικές-ταξικές-οικονομικές αντιθέσεις μεταξύ των ζευγαριών;

Υποτίθεται ότι οι αντιθέσεις γεφυρώνονται με τον έρωτα και πράγματι έτσι συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι οι αντιθέσεις εξαλείφονται εντελώς και φοβάμαι ότι βγαίνουν στην επιφάνεια αργότερα όταν ο παράφορος έρωτας υποχωρήσει.

 

  1. Στο βιβλίο σας συναντάμε τον χαρακτήρα της «κακιάς πεθεράς» που βάζει συνεχώς εμπόδια στον δρόμο του ζευγαριού. Για τον χαρακτήρα της εκκεντρικής Μαρλέν Σκλαβούνου από τι εμπνευστήκατε;

Από πρόσωπα που γνωρίζω αλλά η Μαρλέν έχει κάτι και από την πολυαγαπημένη Τασσώ Καββαδία που ήταν η επιτομή της κακιάς πεθεράς στον ελληνικό κινηματογράφο.

 

  1. Είναι δύσκολο να διανθίσετε μία λογοτεχνική ιστορία με χιούμορ; Πώς ζωντανεύετε τις κωμικές στιγμές με την πένα σας;

Είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι φαίνεται και μου παίρνει αρκετό χρόνο και πολύ γράψιμο και σβήσιμο. Το κριτήριο είναι πάντα ο εαυτός μου δηλαδή πρώτα προσπαθώ να κάνω εμένα να γελάσω έστω και λίγο κι αν τα καταφέρω συνεχίζω προς αυτή την κατεύθυνση.

 

  1. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η γλυκιά Σπυριδούλα, έχει μεγάλη ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αμφιβάλλει συνεχώς για την εμφάνισή της και ως πρώην βουλιμική έχει εμμονή με τα κιλά της. Τι θα συμβουλεύατε τα νεαρά κορίτσια που ωθούν τους εαυτούς τους σε εξαντλητικές δίαιτες προκειμένου να είναι αρεστά στον κοινωνικό περίγυρο και συμβατά με τον συρμό της εποχής;

Θα τα συμβούλευα ν’ αγαπήσουν και ν’ αποδεχτούν τον εαυτό τους κι αν θέλουν να τον βελτιώσουν είτε με δίαιτα ή με γυμναστική να επιλέξουν να το κάνουν χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

 

  1. Στα βιβλία σας σημαντικό ρόλο κατέχει ο Έρωτας, αυτός ο φτερωτός θεός που ρίχνει αδιακρίτως τα βέλη του. Για σας ο Έρωτας είναι κινητήριος δύναμη;

Για όλους τους ανθρώπους νομίζω ότι είναι, έτσι είμαστε πλασμένοι.  Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη και δίνει νοστιμιά κι ένταση στη ζωή.

 

  1. Τι νομίζετε πως έχει ανάγκη να διαβάζει ο σύγχρονος Έλληνας; Ρομαντικές ιστορίες, αστυνομικές πλοκές, κοινωνικά θέματα, ζητήματα επικαιρότητας, παραμύθια… Και γιατί;

Ο σύγχρονος Έλληνας έχει ανάγκη να διαβάζει, τελεία.  Δεν έχει σημασία το είδος, αρκεί να διαβάζει περισσότερο, γιατί το διάβασμα ανοίγει νέους ορίζοντες στο μυαλό και σε ταξιδεύει μ’ ένα μοναδικό τρόπο.

 

  1. Προτού ολοκληρώσουμε τη συνέντευξη και αφού σας ευχαριστήσω θερμά για ακόμη μία φορά, θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα άμεσα συγγραφικά σας σχέδια. Έχετε συλλάβει την επόμενη ιστορία σας;

Ναι, έχω μια ιστορία στο μυαλό μου αλλά δεν ξέρω πότε θα είμαι σε θέση να την ολοκληρώσω. Εγώ σας ευχαριστώ για την όμορφη συνέντευξη.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σπυριδούλα Συγγρού: νέα, όμορφη, ορφανή στους πέντε δρόμους, φοιτήτρια της Νομικής, πρώην βουλιμική, αγωνίστρια, παλεύει με νύχια και με δόντια, για να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες της ζωής. Παράλληλα ψάχνει να βρει έναν δυνατό έρωτα. «Πόσο κλισέ!» όπως θα έλεγε και η ίδια.

Βλαδίμηρος Ζαχάροφ-Ευγενικός: νέος, κούκλος, πλούσιος, καλομαθημένος, κοσμικός, υπερόπτης, γυναικάς, αρραβωνιασμένος με την τέλεια γυναίκα, δεν ψάχνει να βρει τίποτα, γιατί τα έχει χορτάσει όλα και πλήττει με τα πάντα. Το μόνο που τον απασχολεί είναι τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην εταιρεία του, τα οποία πιστεύει πως με τον επικείμενο γάμο του θα τακτοποιηθούν.

Ο Βλαδίμηρος και η Σπυριδούλα, δυο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, γνωρίζονται ένα βράδυ σε κάποιο μπαρ και μαγνητίζονται ο ένας απ’ τον άλλο. Η σπίθα της έλξης που ανάβει ανάμεσά τους είναι ακαταμάχητη, όμως η πρώτη τους γνωριμία ολοκληρώνεται επεισοδιακά κι εκείνη εξαφανίζεται. Ο Βλαδίμηρος την ψάχνει, η Σπυριδούλα τον σκέφτεται, αλλά η ιστορία τους δείχνει να έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια για αυτούς…

Μια τρυφερή ιστορία αγάπης για έναν σύγχρονο πρίγκιπα του παραμυθιού, που ερωτεύεται μια φτωχή «Σταχτοπούτα». Ένα ροζ στόρι διανθισμένο με χιούμορ και πινελιές αισιοδοξίας.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΜΙΡΗ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε αγγλική φιλολογία κι εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα της επικοινωνίας σε ΜΜΕ όπως το STAR CHANNEL, o ANT1, o ALPHA κ.ά. Παράλληλα με τη συγγραφή ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν εννέα μυθιστορήματά της.